Ünlülerin hesaplarını boşaltan kişiler yargılanıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-25-2010 (15:06)   Son Mesaj: 11-25-2010 (15:06)    Cevap: 0    Gösterim: 708  

    11-25-2010

    Ünlülerin hesaplarını boşaltan kişiler yargılanıyor

    Ünlülerin hesaplarını boşaltan kişiler yargılanıyor


    Fenerbahçe ve Milli Takımın kalecisi Volkan Demirel'in de aralarında bulunduğu 23 kişi ve 8 şirketin hesaplarından zimmetine para geçirdiği iddia edilen biri tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

    İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Caner Balta ile tutuksuz sanıklar Yener Balta, Ahmet Memişoğlu, Tayfun Kasarcı ve Burak Üzüm katıldı.
    Duruşmada savunmasını yapan Caner Balta, 2005 yılında bir bankada portföy yönetmeni olarak göreve başladığını, 2006 yılında bu bankanın Çemenzar şubesine, 2009 yılında da Hasanpaşa şubesine müdür olarak atandığını, aynı yıl da bankadan istifa ettiğini anlattı.

    Caner Balta, iddianamede açıklanan hiçbir eylemi kabul etmediğini, davanın açılmasına sebep olan Temel-Taş şirketinin 40 milyon TL açığının bulunduğunu iddia ettiğini, ancak bu miktarda bir açığın söz konusunu olmadığını ifade ederek, savunmasını şöyle sürdürdü:

    ''Temel-Taş'ın hesaplarından yapılan işlemler tamamen şirketin bilgisi, onayı ve sözlü talimatları uyarınca gerçekleştirilmiş işlemlerdir. Ayrıcı 3'er aylık dönemlerde yapılan bankacılık işlemleri, kendilerine bankamız tarafından sürekli bildirilmiştir. Şirket hesap ekstrelerini de aylık olarak hem alırlar hem de incelerler. Aynı zamanda banka işlemlerini sürekli takip eden ve şirketin ortağı olan Murat Akdoğan, hesaplarını kontrol eden biridir.

    Temel-Taş şirketi ile ilgili hesaplardan yapılan işlemler bu şirketin rızası ile yapılmıştır. Biz, şirketin rıza ve muvafakati olmadan bir işlem yapsak bunun hemen ortaya çıkması gerekir. Ayrıca, bankadan kendi rızam ile ayrıldıktan sonra, hakkımda dedikodular çıkartıldı. Bu şirketin yetkilisi veya ortakları, buna inanmış olabilirler.

    Diğer bütün şirketler ve şikayetçi müşterilerin hesaplarından yapılan işlemler kendi rıza ve muvafakati ile yapılmış bankacılık uygulamalarıdır. İddianamede açıklanan bazı dekontlar üzerinde yer alan imzaların tarafımdan atıldığı yönündeki tespit doğrudur. Ancak bu da Halil Benice'nin rızası ile yapılmış işlemlerdir. Çünkü kendisi bazen nakit çekme işlemlerinde telefonla arayıp bana onay veriyordu, ben de onun rızası ile bu imzayı atıyordum. Sahte bir durum söz konusu değildir.''

    Volkan Demirel'in hesapları ile ilgili iddiaları da kabul etmediğini belirten Caner Balta, işlemlerin tamamı kendisinin bilgisi dahilinde olduğunu ifade ederken, bankadan ayrıldıktan 3 ay sonra bu şikayetlerin ortaya atıldığını söyledi.

    Sanık Yener Balta, savunmasında, hiçbir şekilde zimmete para geçirme veya buna iştirak etme iddiasını kabul etmediğini belirterek, ''Ağabeyim olan Caner Balta'nın görev yaptığı bankada gerek kişisel gerekse sahibi olduğum şirketler adını hesaplar vardır. Hesaplarımdaki işlemleri ağabeyim yerine getirmiş ve bunlardan haberim vardır. Ancak iddianamede belirtilen hesaplarıma yapılan transferlerden haberim yoktur'' dedi.

    Sanık Ahmet Memişoğlu ise Kasarcı Gıda firmasının yetkilisi ve aynı zamanda ortağı olduğunu belirterek, söz konusu bankada firma hesaplarının ve aynı zamanda kişisel hesabının bulunduğunu belirterek, iddianamede isnat edilen suçların hiçbirini kabul etmediğini söyledi. Memişoğlu, ''Benim yetkilisi olduğum firmalarla ilgili olarak yapılan tüm işlemler benim rızam ve muvafakatimle yapılmıştır. Ancak imzam olmayan işlemler sebebiyle ben sanık olarak gösteriliyorum, bu suçlamayı kabul etmiyorum'' şeklinde konuştu.

    Sanık Burak Üzüm de Nehir Yapı İnşaat firmasının sahibi ve yetkilisi olduğunu, hesaplarından yapıldığı iddia edilen transferlerden haberlerinin olmadığını ifade ederek, ''Yapılan transferlerde imzamızın olması gerekir. Eğer imza yoksa o işlemlerden haberimiz yoktur ve o işlemede muvafakat vermiş değiliz. Bu nedenle suçlamaları kabul etmiyorum'' dedi.

    Sanık Tayfun Kasarcı, Kasarcı Gıda ve Bekir İnşaat firmalarının yetkilisi olduğunu belirterek, ''Bizim hesaplarımızda gerçek bir işlem yapılmış ise imzamız olması gerekir. İmzamız olmayan işlemleri kabul etmiyorum'' dedi.

    Tayfun Kasarcı, banka müşterilerinden Volkan Demirel'in teyzesinin oğlu olduğunu, Temel Taş ve Tem-Taş şirketlerini tanımadığını anlattı.

    Sanık Caner Balta, söz alarak, sanıklar Burak Üzüm, Tayfun Kasarcı ve Ahmet Memişoğlu'nun savunmalarını kabul etmediğini, bu kişilerin bankanın müşterisi olduğunu ifade ederek, birçok talimatlarını telefonla söylediklerini ve kendisinin bu işlemleri yerine getirdiğini söyledi.

    Sanık Caner Balta'nın avukatı Ersan Şen, müvekkilinin 15 aydır tutuklu olduğunu belirterek, ''Müvekkilimin kaçma şüphesi yoktur, delilleri karartması veye değiştirmesi mümkün değildir. Tutuklama bir tedbirdir ve uygulanmıştır. Makul süre de geçmiştir, tutuklama kararının kaldırılarak yerine adli kontrol tedbiri kararının uygulanmasını istiyoruz'' şeklinde konuştu.

    Mahkeme heyeti, aralarında Volkan Demirel'in de bulunduğu 23 kişinin mağdur sıfatıyla ifadesinin alınmasına karar vererek, sanık Caner Balta'nın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

    Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

    -İDDİANAMEDEN-

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Fenerbahçe ve Milli Takımın kalecisi Volkan Demirel'in de aralarında bulunduğu 23 kişi ve 8 şirketin hesaplarından zimmetine para geçirdiği iddia edilen Caner Balta hakkında ''zincirleme şekilde nitelikli zimmet'' suçlarından 15 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istendi.

    İddianamede yer alan diğer şüpheliler Yener Balta, Ahmet Memişoğlu, Tayfun Kasarcı ve Burak Üzüm hakkında ise suça katılmaktan 7 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi.




    Ünlülerin hesaplarını boşaltan kişiler yargılanıyor Yorumları