Öğretmenlere anlamlı ziyaret!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-24-2010 (18:51)   Son Mesaj: 11-24-2010 (18:51)    Cevap: 0    Gösterim: 890  

11-24-2010

Öğretmenlere anlamlı ziyaret!

Öğretmenlere anlamlı ziyaret!

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Esenler’deki öğretmenlere en anlamlı ziyaret, ilçedeki kimsesiz yaşlılardan geldi.

Bir grup kimsesiz yaşlı, Kazım Karabekir İ.Ö. Okulu"nu ziyaret ederek öğretmenlere çikolata ve gül hediye edip onların günlerini kutladı. Duygulu anların yaşandığı ziyarette öğretmenler de yaşlıların ellerini öpüp, "En büyük hediye sizlerin bizi ziyaretidir" dediler.

Adları Mithat, Havva, Sevim, Salatin ve Mustafa... Hemen hepsi 70"ine merdiven dayamış... Ortak özellikleri; yaşlı ve kimsesiz olmaları. Onlar, Esenler Belediyesi"nin "Yalnız Değilsiniz" projesi kapsamında, ihtiyaçları giderilip, zaman zaman gönüllü sohbet ekipleri tarafından evlerinde ziyaret edilen kimsesiz yaşlılar. Öğretmen ve öğrenciler tarafından da ziyaret edilen vefalı yaşlılar, bu sefer öğretmenlerin günlerini unutmayarak onlara iade-i ziyarette bulundular.

Ellerine çikolata ve güller alan yaşlılar, doğru Kazım Karabekir İlköğretim Okulu"nun yolunu tuttular. Önce Müdür Yardımcısı Muharrem Akarsu tarafından kabul edilen yaşlılar, burada çay, pasta ve meyve suyu ikramının ardından öğretmenler odasına geçerek öğretmenlere hediyelerini takdim edip günlerini kutladılar. "Sizler bizi unutmayıp evlerimizde ziyaret ettiniz. Biz de sizin bu özel gününüzü kutluyoruz. Bizleri ve çocuklarımızı yetiştiren sizlere ne kadar minnet ve şükran sunsak azdır. Sizlere sağlık ve huzur içinde başarılar diliyoruz" diyerek öğretmenleri onure eden yaşlıların bu davranışları karşılıksız kalmadı. Son derece duygulanan öğretmenler, kısa süreli de olsa böyle bir ziyaretin şaşkınlığını yaşadılar ve son derece duygulandılar. Her biri sıra ile yaşlıların ellerini öpüp teşekkür eden öğretmenler de, "Bizleri hatırlamanızdan daha büyük mutluluk olamaz. Sizin en büyük hediyeniz, bizi ziyaret etmenizdir. Bizler de sizleri unutmayacağız ve evlerinizde tekrar ziyaret edeceğiz" dediler.

Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza"nın da hazır bulunduğu ziyaret, kimsesiz yaşlılarla okul öğretmenlerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Öğretmenlere anlamlı ziyaret! Yorumları