Yakut: Anne ve babamız kadar yakınsınız   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-24-2010 (14:38)   Son Mesaj: 11-24-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

11-24-2010

Yakut: Anne ve babamız kadar yakınsınız

Yakut: Anne ve babamız kadar yakınsınız

81 ilden Ankara'ya gelen öğretmenleri kabul eden TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine, eğitim ve öğretimin bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle erişebileceğini söyledi.

Yakut, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile beraberindeki 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden Ankara'ya gelen öğretmenleri kabul etti.
    Sadık Yakut, TBMM Tören Salonunda gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, öğretmenlere, ''Demokrasimizin kalbi, özgürlüklerin merkezi, halk iradesinin hayat bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisine hoşgeldiniz'' diye seslendi.

Başöğretmen Atatürk'ün, eline beyaz tebeşiri alıp, kara tahtanın önünde alfabeyi öğretmeye başladığı günden bu yana Türk eğitim sisteminde çok köklü değişimler olduğunu belirten Yakut, bugün 128 branşta çalışan 676 bin öğretmenin Türk gençlerini yetiştirmek için özveriyle emek vermeye, bilgi üretmeye devam ettiklerini söyledi.

''Bir milletin çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin, eğitim ve öğretimin bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle mümkün olabileceği kanaatini taşımaktayım'' diyen Yakut, eğitimle ilgili sorunlarını çözen ulusların, kültür, sanat, bilim, teknoloji ve sosyo-ekonomik alanlarda da kalkındıklarına dikkati çekti.

Çağdaşlık yarışını kazanmanın anahtarının, toplumu inşa etme faaliyetini yürüten öğretmenlerin elinde olduğuna işaret eden Yakut, ''Eğitim, bireyleri öngörülen hedefe yönelten, onlara bilgi, beceri ve davranış değişikliği kazandıran bir süreçtir. Öğrencileri hayata hazırlarken, okuyan, düşünen, yorumlayan, uygulayan, yeni fikirlere açık, zihinsel tarafsızlık ve sorgulama becerileriyle donanımlı bireyler olarak yetiştiren öğretmenlerimizin elleri öpülecek kadar değerli olduklarını biliyoruz. Öğretmenler, bize anne ve babalarımız kadar yakındırlar'' diye konuştu.

Yakut konuşmasında, öğretmenlerine ilişkin bazı anıları da aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu da öğretmenlerle birlikte TBMM çatısı altında bulunmaktan duyduğu gururu dile getirerek, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Çubukçu, daha sonra TBMM Başkanvekili Yakut'a çeşitli hediyeler sundu. Yakut da öğretmenlere içerisinde, TBMM'nin 90. yılı anısına yaptırılan anı eşyaları ve kalem bulunan çantalar armağan etti.

Yakut: Anne ve babamız kadar yakınsınız Yorumları