8. İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-23-2010 (19:22)   Son Mesaj: 11-23-2010 (19:22)    Cevap: 0    Gösterim: 703  

11-23-2010

8. İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı

8. İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı

İntekno Şirketler Topluluğu, Boğaziçi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi tarafından organize edilen 8. İnovasyon ve Girişimcilik Konferansının yankıları devam ediyor.

Daha önce İntekno Şirketler Topluluğu tarafından 2005 yılından bu yana 7 defa gerçekleştirilen konferans, bu yıl 3 bakanı, iş ve akademi dünyasından çok önemli isimleri ağırladı.
    2005 yılında "İntekno İnovasyon ve Girişimcilik Konferansları" adı altında başlayan ve her yıl daha da geniş bir kitleye ulaşarak devam eden konferansın bu yılki teması "Kurumsal İnovasyon" olarak belirlendi. 5 Kasım 2010 tarihinde, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu"nda düzenlenen konferansta çok farklı sesler, inovasyon (yenişim) ve girişimciliği anlattı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Teknopark, Yüksek Akım Laboratuvarı ve Yaşam Bilimleri Araştırma Merkezlerinin açılış töreni ile Boğaziçi Üniversitesi ve Türk Patent Enstitüsü arasındaki işbirliği protokolü imza töreni ile aynı gün gerçekleştirin konferansta yoğun ilgi nedeniyle bazı izleyiciler ayakta kaldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan de Teknopark açılışı için oradaydı. Öğrencilerin protestoları nedeniyle bazı olumsuzluklar yaşansa da, bu olaylar konferansın başarısını ve konferansa gösterilen ilgiyi azaltmaya yetmedi. Aksine konferansta vurgulanan höşgörü ve yenişim temaları Boğaziçi Üniversitesi ortamına farklı bir esinti getirdi.

Son derece olumlu bir havayla başlayan ve verimli bir şekilde devam eden konferansın açılış konuşmalarını İntekno Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kulluk, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Çaldıran ve Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker yaptı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açılış konuşmalarının hemen ardından özel bir sunum gerçekleştirdi. Yenişim ve Girişimciliği özel açılardan vurgulayan Sn. Şimsek"in sunumu çok ilgi çekti.

Carnegie Mellon Üniversitesinden Prof. Thomas Emerson ve Prof. George White, Babson College Arthur M. Blank Girişimcilik Merkezi"den Prof. Joel Shulman, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ali Rıza Kaylan, U.S Steel Corporation Kıdemli Başkan Yardımcısı Terrence Straub yaptıkları sunumlarla konferansa yeni bakış açıları getirdiler.

Teknopark açılış töreni akabinde 8. İnovasyon ve Girişimcilik konferansına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz"da yenişim ve girimşimciliğin ülkemiz için önemini vurgulayan sunumlar yaptılar.

İntekno Hoşgörü Sazendeleri"nin verdiği mini konser, konferans salonundaki dinleyicilerin dinlenmelerini ve dikkatlerini toplamalarını sağladı. Konser sırasında ve konferansın bazı bölümlerinde İntekno Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kulluk"un Mevlana"dan okuduğu şiirler, hoşgörü ile yenişim ve girişimciliğin nasıl bağdaştığını kısa yoldan anlattı. Hoşgörünün farklı bir açıdan işlendiği konferansın havası, kelimelerin musikileştiği, gönüllerin yüceldiği bir iklim yarattı ve bu iklimin sıcaklığı adeta tüm üniversite yerleşkesine yayıldı.

Oldukça zengin bir konuşmacı listesine sahip olan konferansın Kurumsal İnovasyon temalı panelinde Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Adalet ve Kalkınma Partisi Ar-Ge Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Gündüz Ulusoy, Kale Şirketler Grubu Teknik ve Kimya Grup Başkanı Osman Okyay, MÜSİAD Bilim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Nazım Özdemir, Çolakoğlu Metalurji A.Ş. Genel Müdür Uğur Dalbeler, Artesis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Ahmet Duyar, Ulusal İnovasyon Girişimi İcra Kurulu Üyesi Cemil Arıkan"ın moderatörlüğünde konuşmalar yaptı.

8. İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı Yorumları