Eğitip iş verecek çalışan bulamıyorlar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-23-2010 (17:21)   Son Mesaj: 11-23-2010 (17:21)    Cevap: 0    Gösterim: 443  

11-23-2010

Eğitip iş verecek çalışan bulamıyorlar

Eğitip iş verecek çalışan bulamıyorlar

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği MEKSA Vakfı Proje Koordinatörü İhsan Ercan, İŞ-KUR destekli düzenledikleri programlara son dönemde yeterli kursiyer bulamadıklarından yakındı.

Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, MEKSA Vakfı'nın İŞ-KUR ile düzenlediği mesleki eğitime yönelik kursları hakkında bilgi verdi.
    Mesleki eğitim alarak iş sahibi olmak isteyenlerin belirli branşta uzmanlaştırıldığını, mesleki kurslar ile iş sahibi yapıldığını ve işe yerleştirmelerin İŞKUR aracılığıyla gerçekleştiğini belirten Ercan, ancak proje için yeterli kursiyer bulamadıklarını bildirdi.

Ercan, şunları kaydetti:

''MEKSA Vakfı olarak Gaziantep Esnaf ve sanatkar Odaları Birliği ile birlikte İŞ-KUR destekli birçok eğitim programını şimdiye kadar başarıyla gerçekleştirdik.

Bu hususlarda eğittiğimiz kişilerin yaklaşık yüzde 50-60 oranında istihdamlarını da sağladık. Fakat son dönemde İŞKUR ile yaptığımız sözleşmeler sonrasında kursiyer bulmakta sıkıntı çekiyoruz.

Geçtiğimiz ay içerisinde metal şekillendirmecilik mesleği ile ilgili yani kaportacıları, kaynakçıları, demir doğramacıları, metalle ilgili her kesimin ihtiyacı olduğu ve yetiştirerek oralarda istihdam etmeyi düşündüğümüz metal şekillendirmecilik mesleği ile ilgili bir eğitim programımızı İŞ-KUR destekli imzaladık.

Ancak geçtiğimiz ay başında başlaması gereken kursumuz yeterli kursiyer bulunamadığı, katılımcılara ulaşılamadığı için eğitim programını erteledik.''

29 Kasım'da İŞ-KUR'da saat 09.00'da bir mülakat daha yapacaklarını duyuran Ercan, bu eğitim programına katılmak isteyen işsizlerin önce İŞ-KUR'a kaydolmaları ve daha sonra mülakat tarihinde İŞ-KUR'da hazır bulunmalarının yeterli olacağını ifade etti.

Bu eğitim programıyla 3 aylık sürede haftanın 5 günü günde 8 saatlik bir eğitime katılacaklarını anlatan Ercan, şöyle dedi:

''Bu eğitim sayesinde bütün katılımcı kursiyerler, metal sektörüyle ilgili hem pratik hem teorik bilgileri alarak sektörde çalıştırılabilir hale gelecekler.

Eğitim programı sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, MEKSA Vakfı, Gaziantep Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İŞKUR un katılacağı sınavda başarılı olmaları halinde, bu 4 kurumun ortak vereceği bir belgeye kavuşacaklar.

Bu belge, bundan sonraki yaşamlarında bu mesleği yapabilmelerine yetkili olduklarını gösteren bir belge olacak. Bu dönemde biz son dönemdeki İŞKUR destekli düzenlediğimiz programlarda yeterli katılımcı yeterli kursiyer bulmada sıkıntı yaşadık.''

Eğitip iş verecek çalışan bulamıyorlar Yorumları