Kışanak'tan CHP'yle ittifaka açıklama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-23-2010 (14:37)   Son Mesaj: 11-23-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 565  

11-23-2010

Kışanak'tan CHP'yle ittifaka açıklama

Kışanak'tan CHP'yle ittifaka açıklama

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak Meclis'te BDP'li vekillere seslendi. Kışanak kadınlara yönelik şiddet nedeniyle gruptaki konuşmasında kadınlara hitap etti. CHP'yle ittifak arayışlarına yanıt verdi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak Meclis'te BDP'li vekillere sesleniyor.

Kışanak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Kadına yönelik şiddet nedeniyle bugün sizlere seslenmek istiyorum. Kadınlara yapılan şiddet sadece fiziki anlamda şiddet değildir. Bunları biliyoruz belki ama ben bugün tekrar bu konuyu ele almak istiyorum.

Fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddert ve ekonomik şiddet şeklinde kadınlar ne yazıkki erkekler tarafıdndan kuşatılmış bulunuyor.

Kadına yönelik şiddetin kaynaklarını bulma bununla mücadele etme gibi bir algı ne yazıkki oluşturulmuyor. Karşı cins tarafından egemenlik altına alınmaktadır.
    Bizim yani kadınların ikincil hale getirilmesi bu çağda olmaması gereken bir algılamadır. Erkek egemen ata erkil yönetim anlayışıyla yönetilen devlet gerçekliğiyle de kadınların mücadele etmesi gerekmektedir.

Kadınların mücadele etmek zorunda olduğu diğer bir anlayış ise modernizim anlayışıdır. Kadını meta halinde sunan bu anlayışla da mücadele etmek zorunda kaldık. Moderne altında sahte özgürlüğü sorgulamak zorundayız.

Kadınlar bu ülkede şiddetin her türüyle karşı karşıya. Yeterli araştırma yapılmadığı için nasıl vahim bir tablonun bizi beklediğini bilmiyoruz.

478 kadın tecavüze uğradı. 700 kusür kadın tacize uğradı. Binlerce kadın ise hastanelik edildi.

Kadına yönelik şiddetin en çarpıcı olanları Adıyaman'da henüz 16 yaşında diri diri toprağa gömülerek öldürülen Medine M. 'dir. Bununla birlikte Ceylan Önkol'u hala hatırlıyoruz. Açılan davada henüz ortada bir sorgulama bile doğru düzgün yapılmış değil.

CHP'YLE İTTİFAK İDDİASINA YANIT

BDP'nin ittifak yapmak istediği iddialarına vevap vermek isterim. Kendimizi demokratik ana muhalefet olarak gördük. Türkiye'nin bütün sorunları hakkında görüş beyan etmeye çalıştık. Tüm özgürlük alanları için politika üretmeye çalışıyoruz.

Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu sürece bakarsak biz demokratik bir ittifaktan bahsediyoruz. Seçim ittifakı yapmak niyetinde değiliz.

Kışanak'tan CHP'yle ittifaka açıklama Yorumları