Motosikletli polis katilinin ilk ifadesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-23-2010 (14:07)   Son Mesaj: 11-23-2010 (14:07)    Cevap: 0    Gösterim: 593  

11-23-2010

Motosikletli polis katilinin ilk ifadesi

Motosikletli polis katilinin ilk ifadesi

Konya'da bir polisi şehit eden ve bir başçavuşu yaralayan üniversite mezunu sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı. Zanlı, şehit polisi öldürmek için değil gizli kişilerin elinden kurtarmak için silahını ateşlediğini öne sürdü.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, ''kasten adam öldürme'' ve ''adam öldürmeye teşebbüs'' suçlamalarıyla iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Hakan Dinçer (21), şehit polis memur eşi Seda Durmaz ile taraf avukatları katıldı.
    Olaydan 2 gün sonra sözlü ifadesinde moralinin ve psikolojisinin uzun süredir bozuk olduğunu, olay günü uygulama yerinde polisi yalnız görünce tabancayla ateş ettiğini söylediği ifade edilen zanlı, duruşmadaki ifadesinde şehit polisi öldürmek için değil gizli kişilerin elinden kurtarmak için silahını ateşlediğini öne sürdü.

Yozgat'ta kimliğini bilmediği kişiler tarafından takip edildiğini, hayatının tehlikede olduğunu ve durumu ailesine bildirdiğini iddia eden tutuklu sanık Hakan Dinçer, şunları ifade etti:

''Olay günü benzin almak ve alışveriş yapmak için olay yeri civarında dolaşıyordum. Polis otosunun bulunduğu yerde gizli kişilerin polise zarar vereceğini gördüm. Motosikletimden inerek olaya müdahale ettim. Polis otosunun diğer tarafına dolaşıp rastgele birkaç el ateş ettim. Arabada arbede devam ettiği için diğer tarafa geçip birkaç el daha ataşe ettim, daha sonra bana da bir zarar geleceğini düşünerek motosikletime binerek olay yerinden uzaklaştım. Jandarma bana 'dur' dediğinde sivil araçlarda oldukları ve böyle bir olayı ilk defa yaşadığım ve başka birilerinin olabileceğini düşündüğüm için 'dur' ikazına uymayıp kaçtım.''

İfadelerinin daha önceki ifadesiyle çeliştiğinin sorulması üzerine Hakan D, ''Daha önceki ifademde şuurum yerinde olmadığı için o şekilde ifade verdim'' dedi.

Psikolojik sorunları olduğunu, olayda kullandığı silahı can güvenliği olmadığı gerekçesiyle satın aldığını öne süren Hakan D, ''Polis memurunun silahını almadım. Motosikleti de bankada bulunan hesabımdaki parayla aldım'' diye konuştu.

Zanlının sağlık raporu alması için hastaneye sevk eden mahkeme heyeti, duruşmayı diğer eksiklerin giderilmesi için ertelendi.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

Hakan Dinçer, Konya-Karaman karayolu Avdul köyü yakınlarında radar uygulaması yapan Çumra Bölge Trafik Müdürlüğünde görevli polis memuru Ömer Durmaz'ı (36) 10 Ağustos'ta silahla vurarak öldürmüştü. Olaydan bir gün sonra Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Kuzucu köyü yakınlarında kıstırılan Hakan Dinçer, güvenlik güçleriyle girdiği çatışma sonrası yaralı olarak yakalanmıştı. çatışmada Dinek Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Yüksel Durmuşcan'ı sırtından yaralamıştı.

Motosikletli polis katilinin ilk ifadesi Yorumları