NLP (Kişisel Gelişim Tekniği) Uzmanları Derneği Başkanı Mustafa Kılınç, Çankaya Belediyesi İmar Müdürü Erdal Kurttaş ve Yıkım İşleri Müdürü Şermin Türkoğlu hakkında ''görevi kötüye kullanma ve rüşvet iddiası'' ile savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Mustafa Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankaya ilçesine bağlı Mühye köyündeki 80 adet meyve ve çam fidanlarının yer aldığı tapulu bahçesine taşınabilir konteyner yerleştirmek için çalışma yaptığını ve bunun için 15 santimetrelik taş duvar ördüğünü söyledi.
Bu sırada çalışmadan haberdar olan Çankaya Belediyesi İmar Müdürü Erdal Kurttaş'ın tehdit ve tacizleriyle karşı karşıya kaldığını iddia eden Kılınç, ''Erdal Kurttaş, (belediyeye yardım ederseniz ancak o zaman beton dökebilirsiniz) dedi. Talebini reddedince kendisinin tehditleriyle karşı karşıya kaldım. Bana konteynerimi yıkacağını söyledi'' diye konuştu.
12 Kasım Cuma günü kendisine hiçbir yıkım tebliğinde bulunulmadan bahçesine gelen Çankaya Belediyesine bağlı ekiplerin konteynerin altındaki taşları yıktığını ve konteynere zarar verdiğini öne süren Kılınç, bahçedeki elektrik ve su tesisatına da zarar verildiğini bildirdi.
Yıkım sırasında bahçedeki fidanlarının da zarar gördüğünü ve köpeklerinin de ekipler tarafından bakım evine alındığını savunan Mustafa Kılınç, ''Köpekleri gidip geri aldım. Kafalarına göre iş yapıyorlar. Mühye köyünde, Elmadağ ve Yakupabdal köylerinde birçok kaçak yapı var. Bunlara göz yumuluyor. Neden onlar yıkılmıyor?'' diye konuştu.
İmar Müdürü Kurttaş ve Türkoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına ''görevi kötüye kullanma ve rüşvet'' iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu belirten Kılınç, ayrıca söz konusu kişiler hakkında İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na da şikayette bulunduğunu aktardı.
Çankaya Belediyesi yetkilileri ise Kılınç'ın iddialarını reddederek, söz konusu yapının yasal mevzuata aykırı şekilde yapıldığı için yıkıldığını vurguladı. Yetkililer, yıkımın encümen kararı doğrultusunda, gerekli yasal süreç içerisinde gerçekleştirildiğini bildirdi.