Trafikte kural ihlaline havadan denetim   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-22-2010 (14:54)   Son Mesaj: 11-22-2010 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 528  

11-22-2010

Trafikte kural ihlaline havadan denetim

Trafikte kural ihlaline havadan denetim

İzmir Emniyet Müdürlüğü, bayram tatili boyunca şehir merkezi ve çevre il bağlantılarındaki trafik denetimlerini bir helikopterle havadan destekledi.

İzmir ve çevresinde, operasyon, koruma ve arama gibi görevlerin yanı sıra, asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştiren İzmir Emniyeti Havacılık Şube Müdürlüğü helikopteri, bayram tatili süresinde bazı günler sabah ve akşam uçuşlarında trafik ekiplerine ''denetim'' desteği verdi. Yüksek manevra, izleme ve hız kabiliyetine sahip MD600N tipi helikopter, iki pilot ve trafik görevlisiyle havalanarak, İzmir şehir içinde trafik yükünü taşıyan ana arterler ile kentin komşu illerle bağlantılarını sağlayan yol güzergahları üzerinde uçtu.
    Hava hakimiyeti sayesinde özellikle ''hız ihlali'', ''trafik ışığı ihlali'', ''trafiği tehlikeye sokacak hareketlerde bulunan araç'' tespitlerini kolaylıkla yapan helikopterdeki görevliler, mevcut kamera sisteminin ''yakınlaştırma ve kilitlenerek takip etme'' özelliği sayesinde de ''seyir halindeyken cep telefonuyla görüşen sürücüleri'' belirledi ve plakalarını okuyarak güzergahta bekleyen trafik ekiplerine bildirdi.

Helikopterin de destek verdiği Trafik Denetleme Şube ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerinde, bayram tatili döneminde kural ihlali yapan 7 bin 559 sürücüye toplam 758 bin lira para cezası kesildiği belirtildi. Trafik cezalarının bin 439'unun radar, 243'ünün alkollü araç kullanmak, 86'sının ehliyetsiz araç kullanmak, 5 bin 791'inin ise kırmızı ışıkta geçmek, emniyet kemeri takmamak gibi kural ihlallerinden kesildiği öğrenildi.

Trafikte kural ihlaline havadan denetim Yorumları