Mavi Marmara şehitleri anıldı /   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-18-2010 (17:57)   Son Mesaj: 11-18-2010 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 742  

11-18-2010

Mavi Marmara şehitleri anıldı /

Mavi Marmara şehitleri anıldı /

İsrail askerlerinin, Gazze'ye insani yardım götüren ''Mavi Marmara'' gemisine saldırısında hayatını kaybeden Cevdet Kılıçlar ve Necdet Yıldırım, mezarları başında anıldı.

Edirnekapı Mezarlığı'nda düzenlenen anma töreninde konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü Ömer Karaoğlu, gemideki saldırıda 9 kişinin öldüğünü anımsattı. Onları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Karaoğlu, ''Mazlumdan yana olanın, merhametten yana, hakkın ve adaletin yanında durmanın tanıklığı kıyamete kadar var olacaktır'' dedi.
    2008 yılındaki Gazze savaşından sonra ilk kez yurt dışına çıkan TVNET Gazze muhabiri Muhammed Mürteca ve babası Faruk Mürteca da Gazze'de yaşadıkları olayları anlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfının organize ettiği anma programına, Kılıçlar ve Yıldırım'ın yakınları da katıldı.

Afganistan'da düşen uçakta ölen Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş'ın da anıldığı program, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle sona erdi.

Mavi Marmara şehitleri anıldı / Yorumları