Batum: CHP'nin bölünmesi bekleniyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-17-2010 (18:37)   Son Mesaj: 11-17-2010 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 543  

11-17-2010

Batum: CHP'nin bölünmesi bekleniyor

Batum: CHP'nin bölünmesi bekleniyor

Diğer partilerin ziyaretleri sırasında konuşan CHP Genel Sekreteri Batum, ''MHP'nin baraj altında kalması, CHP'nin bölünmesi ya da olabilirse AKP'lileşmesi gibi bir çaba içerisinde olunduğunu düşünüyorum" dedi.

CHP'deki bayramlaşmada konukları Süheyl Batum, Genel Başkan Yardımcısı Melda Onur ve Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı ağırladı.
    DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert ve beraberindeki heyetin ziyaretinde, gençlerin ve kadınların siyasetteki rolü konuşuldu.

Süheyl Batum, eğitimin bir bütün olarak ele alınıp sorunları çözülmeden iyi eğitimli, işi olan çocuklar yetiştirilemeyeceğini söyledi. Bunun için ciddi bir reforma ihtiyaç olduğunu vurgulayan Batum, parti olarak eğitim konusunda bir çalıştay toplayarak iyi bir reform taslağı hazırlamayı amaçladıklarını bildirdi.

CHP'yi daha sonra Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Konya Milletvekili Orhan Erdem ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Yasin Bölükbaşı'dan oluşan AK Parti heyeti ziyaret etti.

Batum'un, Türkiye'nin, kadınların siyasete katılması konusunda ciddi çaba göstermesi gerektiği ve yüzde 9'luk kadın milletvekili oranının çok az olduğuna ilişkin sözleri üzerine Erdem, bu konunun siyasi partiler için bir sınav olacağını söyledi.

Erdem'in, Bayram Özçelik'i kastederek, ''Bayrama, Bayram ile geldik'' şeklindeki esprisi gülüşmelere neden oldu.

Ziyarette, trafikte yaşanan can kayıpları da gündeme geldi. Batum, bayram tatilinde şu ana kadar 71 kişinin yaşımını yitirdiğine işaret ederek, ''Artık bundan perişan olduk. Bu korkunç bir şey. Bunun önüne geçmemiz lazım'' dedi.

Erdem de siyasi parti genel başkanlarının da bu konuyu vurguladıklarını belirterek, ''Sorumlu kişiler olarak bu konuda gerekenleri yapmamız lazım'' diye konuştu.

-''DALGALANMA BU İŞİN DOĞASINDA VAR''-

BBP heyetinin ziyaretinde ise Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, partinin Pakistan'a yönelik yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. Kampanya kapsamında toplanan yardımlarla BBP'nin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının verildiği bir köy oluşturduklarını anlatan Şenliler, Genel Başkan Yalçın Topçu'nun anahtar ve tapu teslim töreni için Pakistan'da olduğunu ifade etti.

Süheyl Batum da Kurban Bayramı'nın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Güneydoğu'ya ziyarette bulunacaklarını belirterek, ''Türkiye'deki gelir dağılımını makul seviyeye indirmemiz lazım. Bütün siyasi partilerle bunu sağlamalıyız. Genel Başkanımız da bunun için dolaşıyor, çalışıyor'' dedi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Yakup Budak da beraberindeki heyetle yaptığı ziyarette, partilerinde son dönemde yaşanan gelişmelere işaret ederek, ''Zaman zaman dalgalanmalar oluyor. Biraz işin doğasında var'' diye konuştu. Süheyl Batum da partilerde bazen çatlaklar yaşanabildiğini, ancak bunların çabuk giderilmesinin önemli olduğunu söyledi.

CHP'de kurultay olup olmayacağı konusunun bazı çevrelerce gündemde tutulmak istendiğini dile getiren Batum, bu şekilde ülkenin gerçek sorunlarının gündeme gelmesinin engellendiğini savundu.

-BDP ZİYARETÇİLER ARASINDA-

BDP'de önceki bayramların aksine bu bayramda CHP'nin kapısını çaldı.

BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve beraberindeki heyetin ziyaretinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Paris'te Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya'nın mezarlarını ziyareti gündeme geldi.

Özçelik, Türkiye'nin adını bütün dünyaya tanıtan iki önemli ismin 46 yaşında ''sürgünde'' yaşamlarını yitirdiklerini ifade ederek, ''Umarım bir gün demokratik bir Türkiye'de kendi topraklarına dönerler'' dedi.

Sanatçıların görüşlerini dile getirdikleri için yurtlarından uzaklaştırılması ve buralarda yaşamlarını yitirmeleri gibi bir ayıbın ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Süheyl Batum da ''Sanatçıya, basın mensubuna, farklı yazana, çizene müsamahalı davranmıyoruz. Bu gelenekten kurtulmamız lazım. Farklı düşüncede olanların yurt dışında yaşamak, ölmek zorunda kalmaması lazım'' diye konuştu.

Özçelik, bir basın mensubunun CHP Genel Merkezi'ne kaç yıl önce geldiklerini sorması üzerine, kendisinin hiç gelmediğini, son bir kaç yıldır da bayramlaşmanın gerçekleşmediğini dile getirdi.

Süheyl Batum, bunun üzerine, bütün partileri, bayramlaşıp, Türkiye'nin sorunlarına konuşup çözecekleri partiler olarak gördüklerini vurguladı.

Osman Özçelik, demokratik olma konusunda önyargıları bırakıp parti olarak yaptıklarına bakılması gerektiğine işaret ederek, TBMM faaliyetlerinin yüzde 80'inin ''Kürt sorunu'' dışındaki sorunların çözümüne yönelik olduğunu kaydetti. Özçelik, ''Ancak diğer partiler önem vermediği için Kürt sorununun yükü bizim sırtımızda. Türkiye'nin en büyük sorunu da budur. İşsizlik, toplumsal huzursuzluk buna bağlı'' diye konuştu.

DP'nin ziyaretinde dış politik gelişmeler, İP'nin ziyaretinde ise Genel Başkan Doğu Perinçek'in tutukluluk durumu gündeme geldi.

-''CHP VE MHP ÜZERİNDE OYUN OYNANIYOR''-

MHP heyetinin ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, referandum sürecine değinerek, 12 Eylül ile hesaplaşma yerine, hesaplaşmanın, hayata geçirilmek istenen 3 madde için kullanıldığını savundu. AK Parti'nin 12 Eylül ile hesaplaşamayacağını öne süren Bal, ''Çünkü acısını yaşamadılar. AKP, 12 Eylülün mağduru değil, mahsulü'' dedi.

Başörtüsünün toplumsal bir sorun olduğunu ve devlet-millet değerlerinin kucaklaştırılmasıyla çözülebileceğini dile getiren Bal, AK Parti'nin bu konuda ''siyasi istismar'' dışında projesi olmadığını öne sürdü. Bal, ''Başörtüsü namusumuzdur diyen, halka böyle söyleyen iktidarın, bu namusu temizlemek boynunun borcu'' diye konuştu.

MHP'yi yıpratmak isteyenlerin referandum sonuçlarını farklı yorumladığını ifade eden Bal, referandumun, referandum sonuçlarıyla karşılaştırılabileceğini, bu açıdan bakıldığında bir önceki referandumda yüzde 67 olan ''evet''in yüzde 11 azaldığını belirtti.

Süheyl Batum da CHP ve MHP üzerinde ciddi bir oyun oynandığını düşündüğünü ifade ederek, ''MHP'nin baraj altında kalması, CHP'nin bölünmesi ya da olabilirse AKP'lileşmesi gibi bir çaba içerisinde olunduğunu düşünüyorum. Siz de farkındasınız, bizler de farkındayız. Ama Türk siyaseti buna gelmeyecek, kendi mecrasında gidecektir'' dedi.

-''BAYRAM GİBİ BAYRAM''-

Süheyl Batum, bayram ziyaretleri sürerken basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun, ''bayram gibi bayramlar olması'' dileğinin hatırlatılarak, neyi kastettiğinin sorulması üzerine Batum, bu dileğin, kurbanlıkların bile ithal olması, bazı insanların bayramda tutuklu olması gibi nedenlerden kaynaklanıyor olabileceğini söyledi.

Bu sözlerin parti içine yönelik olduğunu düşünmediğini ifade eden Batum, beklentilerden ve Türkiye'deki geleneklerden farklı olarak partideki küskünlüklerin çok çabuk aşıldığını belirtti.

Batum, son dönemde başörtüsü konusunda da devletin üst makamlarından yapılan açıklamalara dikkati çekerek, bu konu gündemde tutularak Türkiye'nin gerçek gündeminin göz ardı edildiğini savundu.

Batum: CHP'nin bölünmesi bekleniyor Yorumları