Günay'dan hizmet yarışı çağrısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-17-2010 (17:34)   Son Mesaj: 11-17-2010 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 533  

11-17-2010

Günay'dan hizmet yarışı çağrısı

Günay'dan hizmet yarışı çağrısı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, demokrasiyi birbirlerini karalamak olarak değil, hizmette yarışmak olarak anladıkları müddetçe milletin, bu yarıştan yararlı çıkacağını belirtti ve ekledi:

Günay, ''Zaten hepimizin yapmaya çalışması gereken de milletin bugününü dününden, yarınını bugününden daha iyi hale getirmeye çalışmaktır'' dedi.
    İstanbul'un Anadolu yakasındaki AK Partili belediye ve ilçe teşkilatlarını gezerek bayramlaşma törenlerine katılan Bakan Günay, Beykoz'daki törende yaptığı konuşmada, ilçede yapılan meydan düzenlemesinin Beykoz'a yakıştığını söyledi.,

Günay, ''Umuyorum ki bu geride bıraktığımız süre içerisinde başka güzel işler de vardır. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde inşallah belediyemiz, adına yakışan başka güzellikler de gerçekleştirecektir'' dedi.

Bu bayrama güzel açılışlarla başladıklarını dile getiren Bakan Günay, Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'nin restorasyon sonrası açılışını Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yaptığını hatırlattı.

''Dün sabah da İstanbul'un en güzel yapılarından bir tanesinin, insanlığın bence en güzel yapılarından bir tanesi, o muazzam, o mukaddes Süleymaniye Camisi'nin 3 yıldan beri süren restorasyonu tamamlanarak, açılışı gerçekleştirildi'' diyen Bakan Günay, İstanbul'da böyle yapmaya çalıştıkları çok sayıda çalışma olduğunu bildirdi.

Günay, İstanbul birinci bölge milletvekili de olduğunu hatırlatarak, şöyle devem etti:

''İstanbul'a çok da sık geliyorum. Ancak itiraf ediyorum ki bölgemize çok fazla gelemiyorum. İstanbul'da benim görev alanımla ilgili, çok önemli, çok özel ve çok ihmal edilmiş mekanlar var. 3 yıldan beri gün gün Topkapı Sarayı'nda çalışıyorum. Onun dışında Yıldız'da, tarihi yarım adanın farklı yerlerinde çalışıyoruz. Şükürler olsun ki önemli adımlar attık. Ancak daha yapmamız gereken çok şey var. Çünkü geçmiş yıllarda gelen çok büyük ihmaller var. Anadolu yakasında tarihi korumak ve turizmi geliştirmek adına yapılacak işlerde belediyelerimizle, kaymakamlıklarımızla işbirliği yapmaya hazırım. Bunu İstanbul'un hak ettiğini düşünüyorum. Çünkü İstanbul dünyanın en özel şehirlerinden bir tanesi. Şükürler olsun ki bu yıl Türkiye'ye de İstanbul'da da, sadece tarihimizi, kültürümüzü sahiplenmekle kalmıyoruz, turizm açısından da çok büyük başarıları imzalıyoruz.''

-İSTANBUL'A GELEN TURİST SAYISI-

Bakan Günay, zaman zaman İstanbul'a gelen turist sayısının kişi bazında azaldığının söylendiğini belirterek, ''Bu, geçmiş yıllarda Türkiye'ye gelen herkesin gümrük işlemlerinin İstanbul'da yapıldığından ötürü bir yanılsamanın bir hesap hatasının sonucu. İstanbul'a konaklamak için gelenlerin sayısı ile tesislerin sayısı giderek artıyor'' dedi.

Bu gelişmenin dalga dalga yayıldığını ifade eden Bakan Günay, İstanbul'un bu yıl doluluk oranlarıyla büyük bir mesafe katettiğini söyledi.

Günay, 2003 yılında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayının 13 milyon olduğunu, bu sayının bu yıl 28 milyonun üzerinde olacağını dile getirdi.

Türkiye'nin, 2011 yılında bu alanda 30 milyon rakamını, gelirde de 25 milyar doları göreceğini kaydeden Günay, şöyle dedi:

''Bütün bunları milletimizini sayesinde, tüm bunları demokrasinin sayesinde yapıyoruz. Demokrasiyi birbirimizi karalamak olarak değil, hizmette yarışmak olarak anladığımız müddetçe millet, bu yarıştan yararlı çıkar. Zaten hepimizin yapmaya çalışması gereken de milletin bugününü dününden, yarınını bugününden daha iyi hale getirmeye çalışmaktır. Siyasetin bence bir tek ödevi vardır, bir tek görevi vardır, çocuklarımızın yaşamını bizim yaşamımızdan daha güzel hale getirmek.''

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sırasıyla Tuzla, Sultanbeyli, Çekmeköy, Ümraniye ilçe belediyelerinin bayramlaşma törenlerine katıldı.

Günay'dan hizmet yarışı çağrısı Yorumları