CHP PM Üyesi Karaca'dan Kılıçdaroğlu'na   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-17-2010 (17:33)   Son Mesaj: 11-17-2010 (17:33)    Cevap: 0    Gösterim: 405  

11-17-2010

CHP PM Üyesi Karaca'dan Kılıçdaroğlu'na

CHP PM Üyesi Karaca'dan Kılıçdaroğlu'na

CHP PM üyesi Korkmaz Karaca, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Paris’te Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın mezarlarını ziyaret etmesini çok sert bir dille eleştirdi: "'Apo’yu Özledim' diyenler kutsanamazlar!

TALAT ATİLLA'nın haberi
    Turktime"a konuşan CHP PM üyesi Karaca, "Güney, Devletin Savcısını, Cumhuriyetin Savcısını öldürmemiş miydi? Ahmet Kaya, "Kürdüz sonuna kadar, vallahi Apo"yu özledim" dememiş miydi? Cumhuriyeti kuran bir partinin lideri, en hafif tabiri ile Cumhuriyete kalkışma yapan her iki insanın mezarlarını nasıl ziyaret edebilir?" şeklinde konuştu.

Devletin Savcısını öldürenler kahraman Olamazlar!

Kılıçdaroğlu"nun bu ziyaretleri iyi niyetle yaptığını ama bu ziyaretin CHP genlerini aşındırdığını ifade eden Karaca şöyle devam etti; " Sayın Genel Başkanımızın Paris seyahati sırasında yapmış olduğu Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya mezarlarını ziyaret etmesi yanlıştır. Yılmaz Güney"in suçu neydi? Güney, baklava çalarken yakalanan bir çocuk değildir. Yılmaz Güney; Devletin Savcısını, Cumhuriyetin Savcısını öldürmemiş miydi?

"Apo"yu Özledim" Diyenler Kutsanamazlar!

Ahmet Kaya denince de toplumsal hafızamız Ahmet Kaya"nın ölmeden birkaç ay önce bir PKK konserinde, "Kürdüz sonuna kadar, vallahi Apo"yu özledim" şarkısını söylediğini hatırlamıyor mu? Bu şarkının sözleri hala Youtebe"de var. Sayın Kılıçdaroğlu"nun ziyareti iyi niyetli ama acaba Yılmaz Güney"in öldürdüğü Cumhuriyet"in savcısının ailesi bu ziyaretten ne kadar mutlu oldu?

"Vallahi Apo"yu özledim" diye şarkı söyleyen Kaya"yı şehit yakınlarımız nasıl anıyordur, bilmiyorum? Ben bir Atatürk milliyetçisi olarak Ahmet Kaya"yı ve Yılmaz Güney"yi asla bir demokrasi kahramanı olarak görmüyorum. Kaya ve Güney"i demokrasi kahramanı olarak gösteren, kutsanan hiçbir fotoğrafı da CHP"lilerin tasvip etmeyeceğini biliyorum.

Ben, ikbal için siyaset yapmıyorum. Cumhuriyetin değerlerinin ilelebet payidar olması için varım. Bugün konuşmayacaksak, ne zaman konuşacağız?"

Turktime.com

CHP PM Üyesi Karaca'dan Kılıçdaroğlu'na Yorumları