Bakan Ergin'den OSB'lere büyük destek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-12-2010 (22:23)   Son Mesaj: 11-12-2010 (22:23)    Cevap: 0    Gösterim: 533  

11-12-2010

Bakan Ergin'den OSB'lere büyük destek

Bakan Ergin'den OSB'lere büyük destek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ''OSB'lerin kamulaştırmasına biz kredi desteği veriyoruz, altyapısında kredi desteği veriyoruz, 15 yıl vadeli 3 yılı, 5 yılı ödemesiz, bu sanayici için çok büyük bir imkan'' dedi.

Bakan Ergün, Trabzon'daki temaslarının ardından AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ile birlikte Giresun'un Bulancak ilçesine gelerek, ildeki ikinci Organize Sanayi Bölgesi olması planlanan alanda incelemelerde bulundu. Bir mutfak fabrikasını da gezen Ergün, inceleme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    Giresun'daki OSB'nin doluluk oranının yüzde 75'in üzerinde olduğunu, bunun da bölgeye ikinci bir OSB'nin yapılması ihtiyacını ortaya çıkardığını söyleyen Bakan Ergün, ''Bunun için Bulancak ilçesine OSB için düşünülen bölgeye geldik. Bir arkadaşımız gelmiş burada fabrika kurmuş, burada mobilya ile ilgili üretim yapıyor. Şimdi de ihracata hazırlanıyorlar. Burada 40-50 daha tesis kurulmuş olsa hem istihdam meydana gelir hem üretim olur, hem ihracat olur'' dedi.

Gelişen ve büyüyen Türkiye'de artık ihracat yapmayan işletmenin fazla tasvip edilmediğini, tüm işletmeleri ihracata yönlendirdiklerini ifade eden Ergün, şunları söyledi:

''Herkesi ihracata yönlendiriyoruz. Dünyaya açılsınlar, dünyanın her yerine mal satsınlar. Çünkü o kalitede mal yapan iş adamlarımız var. Artık teknoloji gelişiyor. Bugün Trabzon'da Teknopark açtık. Ciddi manada AR-GE çalışmaları yapan elemanlarımız var. Türkiye Teknolojiyi üreten bir ülke haline gelmiştir. Kaliteli mal üretiyoruz. Dünyanın her yerine satma potansiyelimiz var. Onun için buradan ihracat yapan firmalarla çok daha güçlü bir hale geleceğiz. Bir takım farklı değerlendirmeler olabilir, ama onlarla da buradaki potansiyelin ne olduğunu nasıl bir gelişme gösterileceğini paylaşarak bu arkadaşlarımızın da katkı vermesini sağlamamamız lazım.''

İncelemede bulunduğu yerin OSB olmadığı için yol, altyapı ve arıtma tesisinin bulunmadığını kaydeden Ergün, ''Halbuki burası OSB olsa altyapısını ihale ederiz, çevre düzenlemesini yaparız. Buraya gelenler sanki bir botanik bahçesine geliyormuş gibi de gelebilirler, buralara gelenler adeta bir tatil köyüne geliyormuş gibi gelirler. Dünyanın bir çok yerinde böyle yerler var. Türkiye'nin birçok OSB'si de bu böyle. OSB olduğu zaman buradaki yönetim adeta bir belediye yönetimi gibi kendi içinde bu düzenlemeleri yapacak biz de destek vereceğiz. OSB'lerin kamulaştırmasına biz kredi desteği veriyoruz, altyapısında kredi desteği veriyoruz, hem de babasının oğluna vermeyeceği şekilde veriyoruz, 15 yıl vadeli 3 yılı, 5 yılı ödemesiz. Bu sanayici için çok büyük bir imkan. Bu avantajları da Giresun'da OSB'deki arkadaşlarımız kullanırsa iyi bir adım atmış oluruz.''

Bakan Ergün, temaslarının ardından ilçeden Trabzon'a dönmek üzere ayrıldı.

Bakan Ergin'den OSB'lere büyük destek Yorumları