24’te Seda Selek’in sunduğu Günün Manşeti programında Ergun Babahan ile birlikte gündemi yorumlayan Akif Beki, “karikatür” ve “Mehmet Ali Ağca” tartışmalarını canlı yayında yorumladı.
Günün Manşeti programında Mehmet Ali Ağca"nın devlet televizyonu TRT"de mülakata katılmasına yapılan eleştirileri değerlendiren Akif Beki "Bu bir habercilik başarısıdır. Habercilik rekabetinde özel televizyon, devlet televizyonu ayrımı yapmak doğru değil. TRT"nin hantal yapısını eleştirenler, özel televizyonlarla yarışması gerektiğini söyleyenler, kendilerine muhalefet ediyorlar. Mehmet Ali Ağca gibi bir sır küpünün hayatının karanlıkta kalmış yönlerini sorgulamak her gazetecinin iştahını kabartır. Bu tür yayınların en riskli yanı suçun ve suçlunun övülmesi propagandasına izin vermeyeceksiniz. Ağca"nın geçmişi tasvip edilemez, zaten bu yüzden de hapis yatmıştır. Fakat TRT, pek çok gazetecinin röportaj yapmak istediği biriyle röportaj yapmış olması, bir habercilik başarısıdır." dedi.
KİMSE HİNT İNEĞİ DEĞİL
Gündemde ki diğer bir konu olan "karikatür" meselesine de değinen Beki, karikatür tartışmaları hakkında şunları söyledi; "Ben prensip olarak özgürlüklerden yanayım. Mizah çizgiye münhasır bir şey değildir. Yazıyla da, sözle de mizah yapılabilir. Ben herhangi birinin kutsanmasından ve ya bunlar arasında bir ayrım yapılmasından yana değilim. Herkesin hakaret karşısında, yasalar nezdinde korunmaya hakkınız var. Eğer başbakanda kendisine hakaret edildiğini düşünüyorsa, hak arama yoluna gitti diye niye eleştiriyoruz bunu anlamıyorum. Herkes hakkını arayabilir. Karikatüristler dokunulmaz mı? Ben de mizah yapayım. Kimse hint ineği değil. Yolunuza çıktığında tren rayını değiştirecek, araba yolunu değiştirecek. Karikatüristler alınmasın ben de mizah yapıyorum. Bu bir mizah, madem öyle bu da mizah. Ben de sözle yapıyorum, çizgi kabiliyetim yok. Kimse kendinde bir dokunulmazlık zırhı vehmetmesin."