Kırıkkale'de kocası ve kaynanası tarafından fiziksel şiddete maruz kalarak baba ocağına dönen 25 yaşındaki kadın, ailesi tarafından kapı dışarı bırakılınca valiliğe başvurdu.
Edinilen bilgiye göre, 2006 yılında ''görücü usulü''yle Metehan Yeğin ile evlenen Hayriye Yeğin, uzun süreden beri kocası ve kaynanasının fiziksel şiddetine maruz kaldığını öne sürerek evini terk etti.
Bunun üzerine 3 yaşındaki kızı Havva ile baba ocağına sığınan genç kadın, babası tarafından da istenmeyerek kapı önüne konuldu. Gidecek yeri kalmayan Hayriye Yeğin, çaresiz kalınca soluğu Kırıkkale Valiliği'nin önünde aldı.
Vali Hakan Yusuf Güner'e yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan genç kadın, ''Ben görücü usulü ile evlendirildim. İlk başlarda herşey iyi gidiyordu. Eşimin ailesiyle birlikte oturuyorduk. Daha sonra bir çocuğum oldu ve 3 yaşına geldi. Aradan geçen süre içinde gerek kocam gerekse de kaynanam bana fiziksel şiddet uygulamaya başladı. Bana yapılanlara artık dayanamaz hale geldim. Aylarca eziyet ve çile çektim'' dedi.
Yaşadıklarının ardından evini terk ettiğini ve baba ocağına sığındığını aktaran Yeğin, ''Kızım Havva ile babamın kapısını çaldım. Babama, (polise gidelim, beni çok kötü dövdüler) dedim. Babam beni aşağılayarak (hiçbir yere gidemezsin) diye tehdit edip, dövdü. Daha sonrada kapı önüne koydu. Gidecek yerim olmadığı için de Valilikten yardım istemeye karar verdim'' diye konuştu.
-GENÇ KADINA DEVLET SAHİP ÇIKTI-
Anlatılanları yüreği burkularak dinleyen Vali Hakan Yusuf Güner, Hayriye Yeğin'i Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne yönlendirdi.
Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirilen Yeğin, bir süre burada kaldıktan sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımıyla kiralanan bir eve yerleştirildi. Evin tüm mobilyaları ise Sanayi Mahallesi Muhtarı Aslan Uslu öncülüğünde hayırsever vatandaşlarca karşılandı.
Evin mobilyalarından yakacak kömürüne, gıda ihtiyaçlarından çocuğunun bezine kadar tüm ihtiyaçları karşılanan Yeğin, yaşadıkları karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.
Küçük Havva'ya sarılarak gülümseyen Yeğin, ''Şimdi çok huzurluyum. Yarım bıraktığım öğrenimime devam etmek için açık öğretim lisesine yazıldım. Okuyacağım ve kendime iş bulup kimseye muhtaç olmayacağım. Artık dayak yok, horlanma yok. Bundan sonra çocuğum için yaşayacağım. Bana aylarca şiddet uygulayan kocamdan da boşanmak için dava açtım. Allah Valimiz Hakan Yusuf Güner ve diğer yetkililerden razı olsun'' dedi.
Kendisi gibi kocasından şiddet gören kadınlara da çağrıda bulunan Yeğin, sözlerine şöyle son verdi:
''Benim gibi ailesi ve kocası tarafından horlanan ve dövülen kadınlarımız varsa hiç durmasın, devletten yardım istesin. Devletten başka koruyucu bulamazsınız.''