Çeşme Otobanı'nda barışmak için tatile çıktığı eski eşini 2 çocuğunun önünde bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Serkan Yıldırım ve avukatı, maktule Burcu Taşçı'nın annesi Gülten Keser, babası Remzi Taşçı, kardeşleri Ayşe ve Emre Taşçı katıldı.
Mahkemede söz alan maktule Burcu Taşçı'nın kız kardeşi Ayşe Taşçı, mütalaada belirtilen olay sırasında tasarlamanın bulunmadığı yönündeki görüşe katılmadıklarını, cinayetin tasarlanarak işlendiğini ve sanığın bıçağı bütün gün yanında taşıdığını ileri sürdü.
Taşçı, internetten yapmış olduğu araştırmada da sanığın kardeşinin, ''Ağabeyim Burcu'nun başka arkadaşlar edindiğini söyleyerek, bu sebeple cinayeti işledi'' dediğini savundu.
Sanık Serkan Yıldırım da savunmasında olayı bilinçli bir şekilde yapmadığını ifade ederek, ''Tasarlamış olsaydım çocukların önünde yapmazdım. Çocuğumuzun benden olmadığını söyleyerek hakaret ve tahrik etti. Ben onun bundan önceki evliliğinden olan çocuğuna bile babalık yaptım. Ama bu olayda kayınvalidemin de payı vardır. Hiçbir zaman onu uyarmadı, yanlış yaptığını söylemedi'' dedi.
Mahkeme heyeti, duruşma sonunda, sanık Serkan Yıldırım'ın ''kasten adam öldürmek'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.
-OLAY-
Boşandığı Burcu Taşçı'yı 8 Haziran 2009'da Çeşme'ye tatile götüren, dönüşte otobanda 2 çocuğunun önünde bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen Serkan Yıldırım, eski eşini tartışma sırasında ''birleşemeyeceklerini'' söylemesi üzerine öldürdüğünü anlatmıştı.
Yıldırım, Burcu Taşçı'yı oğlu B.Y. (3) ve üvey oğlu M.P'nin (11) önünde bıçaklamış, M.P'nin yoldan geçen otomobilleri durdurarak haber vermesi üzerine hastaneye kaldırılan Taşçı, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.
Yıldırım'ın daha önce de cinayet suçundan 18 yıla mahkum olduğu ve şartlı salıvermeden yararlanarak tahliye edildiği belirtilmişti.