Kart, BDP Grubunda Kürtçe konuşulmasıyla ilgili bir soru üzerine, bunu, siyasi partiler mevzuatı ve Anayasanın temel ilkeleri içerisinde değerlendirmek gerektiğini kaydetti.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, ''anadilde eğitim konusunun, resmi dilin Türkçe olması esasını hiçbir şekilde bertaraf etmeyecek biçimde değerlendirilmesi'' gerektiğini söyledi.
Kart, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ''Katmerciler firmasının, tüm muhasebe hareketi 1 Poundluk sermaye olan ve 30 Kasım 2009 tarihiyle atıl durumda olduğu tespit edilen İngiltere'de kurulan bir firmadan aldığı 6,5 milyon dolar tutarındaki komisyon faturalarını gider olarak yazmasının, vergi kaçırmak anlamına gelip gelmediği'' sorusunu yöneltti.
''Bu yasadışı sürecin 2004 yılından bu yana devam ettiği'' iddia eden Kart, ilgili kurumlara şahsi olarak başvuru yapacağını bildirdi. Kart, ''Devlet yönetiminde parti memuru ve cemaat memuru yapılanması egemen hale geldiği için artık hukukun ağır aksak da olsa harekete geçemeyeceği'' iddiasında bulundu.
''Cemaat ilişkilerinin artık devlet yetkisinin kötüye kullanılması ve çıkar ilişkileri için araç ve yöntem olarak kullanıldığını'' öne süren Kart, ''İnanıyorum ki cemaat ya da tarikat ilişkilerinde samimi ve dürüst olan kişiler vicdanlarında bu tablodan rahatsız olmaktadır. Bu vicdanın harekete geçmesi gerekmektedir'' dedi.
Kart, BDP Grubunda Kürtçe konuşulmasıyla ilgili bir soru üzerine, bunu, siyasi partiler mevzuatı ve Anayasanın temel ilkeleri içerisinde değerlendirmek gerektiğini kaydetti.
Anadilde eğitimin vatandaşlara tanınması gereken bir hak olduğunu belirten Kart, ''Bu konuda vatandaşlarımızın talep ve tercihleri gözönüne alınmalıdır. Bunun yanında anadilde eğitim konusu Türkiye Cumhuriyetinin resmi dilinin Türkçe olması esasını hiç bir şekilde bertaraf etmeyecek biçimde değerlendirmelidir'' diye konuştu.