Arkadaşı tarafından silahla vurulan er öldü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-09-2010 (17:04)   Son Mesaj: 11-09-2010 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 824  

11-09-2010

Arkadaşı tarafından silahla vurulan er öldü

Arkadaşı tarafından silahla vurulan er öldü

Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanlığında silahla vurulan 55 günlük er öldü. 55 günlük er Onur Koç'un ölümü üzerine Isparta'ya gelen baba olayda ihmal olduğunu savundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 55 günlük er Onur Koç'un ölümü üzerine Isparta'ya gelen baba Yusuf Koç, hastanenin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğullarının eğitim sonrası kaza kurşunuyla hayatını kaybettiğinin bildirildiğini, haberi alır almaz Isparta'ya geldiklerini söyledi.
    Yusuf Koç, ''Oğlumun eğitim sonrası istirahatteyken asker arkadaşı tarafından arkasından silahla vurularak öldüğü bildirildi. Diğer asker de yaralanmış'' dedi.

Koç, acemi askere gerçek mermi verilmesine anlam veremediklerini belirterek, olayda ihmal olduğunu öne sürdü. Koç, yetkililer hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi.

Baba Yusuf Koç, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki otopsinin ardından oğlunun cenazesini İstanbul'a götüreceklerini bildirdi.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bir erimiz kışla dışında meydana gelen bir kaza sonucu yaralanmış, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştır'' dedi.

Kimliği açıklanmayan diğer askerin sağlık durumunun iyi olduğu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Arkadaşı tarafından silahla vurulan er öldü Yorumları