Kılıçdaroğlu'na grupta Sav protestosu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-09-2010 (15:36)   Son Mesaj: 11-09-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

11-09-2010

Kılıçdaroğlu'na grupta Sav protestosu

Kılıçdaroğlu'na grupta Sav protestosu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmaya başlamadan protesto ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu 'CHP şov yeri değildir' dedi. Haberal'ın tutukluğuna değinen Kılıçdaroğlu
    'yoksulluk AKP'nin işine geliyor' dedi

Toplantı Önder Sav yanlısı bir partilinin protestosu ile başladı. Kemal Kılıçdaroğlu CHP şov grubu değildir diye cevap verdi. Sav ve Okay'ın Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını alkışlamaması dikkat çekti.
    Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

CHP'de birilerinin hevesi kursağında kaldı ama biz halka yolumuza devam edeceğiz. Bugün 81 il başkanımızla ilk genel başkana gittik. Geçenelerde de Ecevit'e gittik. Yine Erdal İnönü'yü andık. Her iki lider bugün aramızda yoklar. İki lider demokrasinin çağdaşlığın kilometre taşlarıdır...

Doğu ve Güneydoğu ile ilgili ilk raporu İnönü hazırlamıştır. Eğer o gün yapılanlar bugün öngörülebilse idi çok şey değişirdi. İşte lider budur geleceği görebilendir. Dün TÜRK-İş'i ziyaret ettik. Kayıtdışından söz edildi. İşsizlikten taşeronluktan bahsedildi. Ben onların söylediklerinin altına imzamı atıyorum. Aynı şeyleri söylüyoruz ama cesur olmalıyız. Buradan bütün işçilere sesleniyorum. Toplu sözleşme ve grev hakkını kim getirdi. CHP getirdi. Taşeronluğa son vereceğini CHP söylüyor. Kayıtdışına kim karşı çıkıyor. Sendikacılığı kısıtlayan yasaları kaldıracağımızı biz söylüyoruz. Sizler gelecekte daha güvenli bir toplum istiyorsanız tek çatınız vardır CHP! İşçilere her hak için yardım etmeye hazırız. Biz daha kararlı çağdaş bir toplum olmak zorundayız. Türk-İş'e diğer sendiklara sesleniyoruz. Bizileri yoksul birileri zengin olmasın istiyoruz. İşçileri de yanımızda görmek istiyoruz.

Bir bayram öncesinde tabloyu anlatmaktan kendimi alamıyorum. Çalışıyorsunuz ama kayıtlı değilsiniz. Sigorta kütüğünde ölü görünüyorsunuz. Sigortasız çalışanlar emekli aylığı alamayacaklarını görecekler sadece onlar değil ailesi de mağdur olacak. Kayıtdışına karşı herkesin mücadele etmesi gerekiyor. İktidarın kayıtdışı ile mücadele etmemesinin altında başka nedenler var.

Ecevit yoksul insanın ekonomik özgürlüğü yoksa siyasal özgürlüğü yoktur. Bu yüzden AKP'nin gizli gündemi bilmek gerekiyor. Ekonomik özgürlüğü olmayanların ekonomik özgürlüğü elinden alacaksınız.Yoksulluğu müebbete çeviren kim? Eğer bu yoksulluğu keşfederseniz hamgi iktidarı cezalandıracağınızı bilirsiniz. Bizde yoksulluk iktidarın uygulamaları sonucudur.

AKP çiftçilere uyguladığı politika yüzünden göçe zorluyor. Umudunuzu kırmayın biz varız. Umutla iktidara geleceğiz. Halkın umuduyla iktidara geleceğiz. Geçen gün sayın Başbakan yine CHP'ye çatıyor. Edepten terbiyeden söz ediyor. Güzel bir şey. Siyaset bu sınırlarda kalırsa gurur duyarız. Başbakan milletin derdini bırakıp kendi derdine düştüler diyor. Parti içi sıkıntılar için biz halkla ilgileniyoruz ama birilerinin kursağında kalıyor. Biz halkın her derdine ilgi duyan siyasi partiyiz. Her yerde CHP halkın sorunları ile muhattap olacak.

Bu milletin derdi Başbakan'ın düşündüğünden çok fazla. Türkiye'de isşizlik, yoksulluk var çözülmesi lazım. Bizim derdimiz bu. Değerli arkadaşlar yargıdan bir karar çıktı. Bu kararı yargının vicdanı ile vermesi lazım. 2009'da Haberal içeri alındı. Her türlü itiraz yapılıyor. Mahkeme başkanı serbest kalsın diyor. Savcılar hayır diyor. Haberal yüzünden iki yargıç tazminata mahkum ediliyor.

O yargı üyelerine bir görev düşüyor. Tarafsızlıkları tartışılıyor. Yargıya güvenin sürmesini istiyorlarsa istifa etmeleri gerekiyor. Önümüzde bayram var. Serbest bırakılmaları gerekiyor. Dünyanın en pahalı kurbanını vatandaşımız kesecek. Türkiye bunu gerçekten hakediyor mu? Bu ülkede işsizler dışında en büyük sorunu emekliler yaşıyor. İşçi emeklisinin aylıklarında yüzde 40'ların üzerinde artış varken AKP iktidarında 5 yılda bitirildi. işçi emekli aylıklarını kıyaslayın. Aylıklarla işçi emeklisinin maaşıyla aldığı temel gıda ekmek, buldur, koyun ve dana eti, tavuk eti vb ürünlerde azalma var. Emeklinin durumu içler acısı. Memurda da durum bundan farklı değil. Yani bu toplumda faturayı ödeyenler düşük gelirliler...

Emekliyi memuru bu hale getirenden gönül teli mi beklenir? Yırtık ayakkabı ile köşeyi dönen ben mişim gibi anlatıyor. halkın sofrasına oturup çorbasına kaşık sallayamayan iktidarda düşünemezler diyor. Ama onların iktidarında yoksulluk artıyor. Yoksulların zenginleşmesinin önündeki engel kim? Yoksullara sesleniyorum o engel kim arayın bulun. Gariban hep gariban mı kalacak. O da varlıklı olsun araba ev alsın. Yurttaşlara sesleniyorum. Sizin zenginliğinizin önündeki engel kim? Gidip sandıkta sorsunlar. Bu süreçte kimin sofrası zenginleşti. Ben yurttaşlarıma soruyorum. Altın çilek yemiyorum kim yiyorsa sorsunlar.

Bakın doğalgaz alıyoruz. Kullanmadığımız doğalgazın parasını ödüyoruz. 605 milyon dolar. Şimdi bu illerin varoşlarında oturan 605 milyon dolarlık gaza bedel ödedik kullanmadan peki siz doğalgaz kullanabildiniz mi? Bu varoşlara doğalgazı bedava kullandırabilirdin. önünde engel mi vardı?

Acı gerçekleri değiştirmeye çalışacağız. Bayramda daha fazla gezip daha çok içiçe olacağız. O aileleri ziyaret edin. Kardeş aile edinin. gönül birlikteliği kuralım... Birlik olursak aşamayacağımız engel yoktur. Hepinize iyi bayramlar diliyorum.

AYRINTILAR GELECEK

Kılıçdaroğlu'na grupta Sav protestosu Yorumları