Adana'da, eşini rahatsız ettiği gerekçesiyle arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, 29 Mart tarihinde Havuzlubahçe Mahallesi 15088 Sokak'ta arkadaşı Mehmet Dağ'ı (28) öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık İnan Çelebi (31) ve müşteki Hamdin Dağ (62) hazır bulundu.
Sanık İnan Çelebi, ifadesinde, öldürdüğü kişinin 10 yıllık arkadaşı olduğunu söyledi.
Ölen Mehmet Dağ'ın uzun süredir eşini rahatsız ettiğini ve bunu da tesadüfen öğrendiğini belirten sanık İnan Çelebi, ifadesini şöyle sürdürdü:
''Eşimin telefonu sürekli aranıyor ve her seferinde yanlış numara olduğu söyleniyordu. Gece geç saatlerde de çalınca telefonu kapattım. Sabah işe giderken de yanımda götürdüm. Telefon yine çaldı ve arayan Mehmet Dağ'dı. Telefonu açınca 'akşam kocan evde miydi?' dedi.
Akşam eve döndüğümde eşimle konuştum ve bana Mehmet Dağ'ın kendisini tehdit ettiğini ve ortalık karışmasın düşüncesiyle gizlediğini söyledi. Sonra Mehmet Dağ ile konuştum. Arkadaş olduğumuzu, kendisini hastaneye bile götürdüğümü, yaptığı şeyin yanlış olduğunu anlattım. Olayın büyümemesi için de sabrettim. Konuşmanın ardından hem eşimi, hem de beni rahatsız etmeye devam etti. Yolda karşılaştığımızda bana 'boynuzların çıkmış' diyerek küfretti. Sonra da tekme, yumruk saldırdı. Ben de kendimi kaybedip bıçakla vurdum. böyle olmasını istemezdim üzgünüm.''
Müşteki Hamdin Dağ da sanığın cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme heyeti, sanık İnan Çelebi'yi önce müebbet hapis cezasına daha sonra tahrik maddesi indiriminden yararlandırıp duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.