Poyrazköy davasının tutuklu sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş, kendisini tahliye etmeyen mahkeme heyeti hakkında tazminat davası açtı.
Bektaş'ın avukatları, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'ne yaptıkları başvuruda toplamda 50 bin TL tazminat istedi. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, daha önce Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı tahliye etmeyen 9 hakimi tazminat ödemeye mahkum etmişti.
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Poyrazköy davasının tutuklu sanıklarından emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'ne iki ayrı dilekçe sundu. İlk dilekçede mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu ile üye hakimler Mehmet Erdoğan ve Mehmet Karababa'nın "Yasaya ve yasanın düzenlediği tutukluluk kavramının işlevine aykırı olarak 15 Ekim'deki duruşmada Bektaş'ın tutukluluk halinin devamına karar verdikleri" belirtildi. Bu kararın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Hukukum Temel İlkeleri, Anayasa ve CMK hükümlerine aykırı olduğu savunuldu. 20 aydır tutuklu olan Bektaş hakkında hukuka aykırı kanıtlar gösterildiğini ileri süren avukatlar, mahkemenin diğer üye hakimi Oktay Kuban'ın tutuklu sanıkların tahliyesini istediğini hatırlattı. Bektaş'ın özgürlüğünden yoksun kalmasına ve bu suretle manevi eziyet çekmesine neden oldukları gerekçesiyle başkan Yılmazabdurrahmanoğlu ile üye hakimler Mehmet Karababa ve Mehmet Erdoğan'dan 10'ar bin liralık manevi tazminat talep edildi.
Diğer dilekçede ise mahkemenin 16 Eylül'de sanıkların tutukluluk halini incelediği kaydedildi. Bu kararda başkan Yılmazabdurrahmanoğlu, üye hakimler Mehmet Karababa ve Oktay Kuban'ın olduğu hatırlatılan dilekçede Yılmazabdurrahmanoğlu ile hakim Karababa'nın tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdiği belirtildi. Oktay Kuban'ın karara muhalefet ettiği anlatılan dilekçede, Yılmazabdurrahmanoğlu ile hakim Karababa'dan 10'ar bin liralık tazminat talep edildi.
Bektaş'ın avukatlarının başvuruda bulunduğu daire daha önce de Haberal'ı bilerek tahliye etmedikleri gerekçesiyle 9 hakimi tazminata mahkum etmişti. Hakimlerin itirazı üzerine Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, dairenin verdiği kararı onamıştı. Bu karar, emsal teşkil edeceği ve hakimlerin tazminat kıskacına alınacağı yorumlarına neden olmuştu.