Başbakan Erdoğan, yurt dışında gördükleri itibarı yurt içinde göremediklerini söyledi. MHP'nin kendisini dilini koparmakla tehdit ettiğini belirtan Başbakan Erdoğan, Mavi Marmara'yı basan İsrail göndermesi yaptı.
Başbakan Recep Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:
MHP VE CHP'YE; SİZ KİMSİNİZ?
Azınlık durumundaki soydaşlarımıza biz sahip çıkıyoruz. Türkçeyi biz dünyada yaygınlaştırıyoruz. Kültürel mirasa sahip çıkıyoruz. Mağdurlara, mazlumlara el atıyoruz. Türkiye"yi tanıtıyor, lobi faaliyetlerimizi en geniş anlamda yürütüyoruz. Dikkatinizi çekiyorum; Bu ülkenin Başbakanı ve kabinesi yabancı ülkelerde bir Türk bayrağı deniziyle, büyük bir coşkuyla, "Türkiye Türkiye..." sloganlarıyla karşılanıyor. Bu ülkenin Başbakanı ve heyeti gözlerinden ışıl ışıl umut fışkıran Kosovalı çocukların tertemiz yüreklerinde en başköşeye yerleştiriliyor ama bu ülkenin Başbakanı yurt içinde, güya milliyetçi olduğunu iddia eden zevat tarafından dini koparılmakla tehdit ediliyor.
Bakıyorsun bir başkası çıkıyor, "Onu koltuğundan indireceğim meraklanmasın" diyor. Siz nesiniz ya? Siz siyasi parti misiniz, yoksa kasap mısınız? Ya siz ne zamandan beri Ali kıran baş kesen oldunuz? Demokratik parlamenter sistemde bu makamlara millet getirir, millet götürür!
Bunun dışında hiçbir yol, yöntem, buralara indirme, bindirme harekatı yapamaz. Burası evet açık söylüyorum; Mavi Marmara"nın saldırıya uğradığı uluslar arası sular değil. Orada onu yapanları biliyoruz. Eğer onlarla eş durumdaysanız, eş değerdeyseniz buyurun çıkın ortaya. Bu nasıl bir üslup, bu nasıl bir hazımsızlık, bu nasıl bir öfke? MHP"ye gönül vermiş kardeşlerime, Milliyetçi Harekete, Ülkücülere, bütün samimiyetimle soruyorum; bu ülkenin Başbakanını kast ederek dilini koparacağız demek reva mıdır? Hadi biz geçtik, MHP"ye CHP"ye oy vermiş, gönül vermiş kardeşlerim acaba böyle bir üslubu,böyle bir seviyeyi hak ediyor mu?
BAYRAM MESAJI
Ben bugün sizlerin Kurban Bayramı"nı özellikle tebrik etmek istiyorum. Milletimin Kurban Bayramı"nı tebrik ediyorum. Birliğimizin beraberliğimizin artmasını temenni ediyorum. Bayramlar dayanışma paylaşma hissinin zirveye ulaştığı günler. Bu bayramda milletimizle beraber olacağınıza yürekten inanıyorum.
Karayollarıyla ilgili aldığımız kararları biliyorsunuz. Geçişler tamamen ücretsiz olacak. Fakat ne olur acele gitmeyin. Acele ece gider. Çünkü sizleri bekleyenler olacak. Sizleri bekleyenleri kara haberlerle üzmeyin. Sürat limitlerini aşmayın. Buna dikkat ederek yolculuk
ALKOLLÜ ALIP YOLA ÇIKMAYIN
Kimse alkol alarak yola çıkmasın. Bu konuda lütfen hassasiyet. Tüm vatandaşlarıma uykusuz olarak yola çıkmamalarını hatırlatmak istiyorum ve gece seyahatlerini minimize etmenizi tavsiye ediyorum. Ailenizle birlikte nice bayramlara erişmenizi temenni ediyorum.
Ayrıntılar gelecek