CHP, yargı ve piyasalarda yaşananlar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-09-2010 (01:17)   Son Mesaj: 11-09-2010 (01:17)    Cevap: 0    Gösterim: 719  

    11-09-2010

    CHP, yargı ve piyasalarda yaşananlar

    CHP, yargı ve piyasalarda yaşananlar


    Ülke TV'de Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci'nin birlikte sunduğu programında CHP'deki gelişmeler, Evren hakkında yargının tavrı ve büyük patronların piyasadaki hakimiyetleri masaya yatırıldı.

    Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci, yine son bir haftada yaşananları masaya yatırdı. Öncelikli konu ise CHP'de yaşanan gelişmeler.
    Programda Hasan Öztürk, CHP'deki yeni yapılanmada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın yaptığı müdahaleler ve alınan kararlardaki etkisine dikkat çekti.

    Ünal Tanık ise Süheyl Batum'un referandum öncesi açıklamalarına ve gündeme düşen sözlerine dikkat çekerek "Sezen Aksu için söylediği "Sazan" ifadesi günlerce konuşuldu. Süheyl Batum daha sonra kayıplara karıştı. Genel Sekreter olduktan sonra bir kanalda canlı yayına çıktı, uzun süren yayında nedense hiçbir kimse Batum'a 'Sazan'ı sormayı akıl edemedi." dedi.

    Tanık, "CHP'de Önder Sav tasfiye edildi. Gürsel Tekin'in önü açıldı ve belki de hakettiği yere geldi. Ancak benim merak ettiğim Kılıçdaroğlu ile Gürsel Tekin ilişkisi ne kadar sürecek merak ediyorum. Belki kısa sürede belirgin birşey çıkmayacak ancak aday tespitlerinin yapılacağı Mart ayına dikkat çekmek istiyorum." dedi.

    Önder Sav'ın safdışı bırakılmasının Kılıçdaroğlu için hem iyi hem kötü olduğuna dikkati çeken Hasan Öztürk, Kılıçdaroğlu'nun bundan önceki açıklamaları hep ya aynı gün ya birgün sonra geri alındığını, yeni sürecin Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin geri alınıp alınmaması açısından bir test olacağını ve artık Kılıçdaroğlu'nun bir bahanesi olmayacağını savundu.

    Tanık, CHP'de parti binasının kuruluşundan dolayı Genel Başkana çıkacak herkesin Genel Sekreter Önder Sav'ın kontrolünden geçmesi gerektiğini Önder Sav'ın Kılıçdaroğlu'nun söylediği 'Korku imparatorluğunun merkezinde olduğunu' ancak kamuoyuna bunun farklı şekilde sunulmaya çalışıldığını söyledi.

    İbrahim Kahveci, işdünyasının CHP için düşündüğü Kemal Derviş'in söylendiği gibi bugünkü ekonominin asıl mucidi olmadığını, hükümetin ilk yıllarında Kemal Derviş'in programını izlemesi yüzünden çok büyük kayıplar verdiğini dile getirdi.

    Kahveci, Kemal Derviş'in bıraktığı Türkiye'de hiçbir yatırım olmadığını sadece ekonomiyi sıkı bir kontrolü zorunlu kıldığını belirterek, "hükümetin bugün İstanbul İzmir otoyolu, Ankara-Konya ve Ankara Sivas demiryolunun inşaatına başladı. Eğer hükümet 2005-2006 yılında o programı bıraksaydı bugün Türkiye çok başka noktada olacaktı. O program devre dışı bırakıldı Türkiye yatırıma yöneldi " dedi.

    Mayıncı Paşa cezaevinde

    Ünal Tanık, 6 askerin şehit olduğu mayınları döşeyen Tuğgeneral Zeki Es'in tutuklanmasıyla ilgili sürecin medyada yeterince haber olmadığını belirterek "Zeki Es'le ilgili ses kayıtları, Genelkurmay'ın kapısının önünde şehit ailelerinin yaptığı protestoların özellikle Doğan medyası tarafından hiç görülmedi. Bugün ise o medya Zeki Es komutanının tutuklandığını yazarken tutuklanma gerekçesiyle ilgili de çok az bilgi veriyor. Eğer internet medyası bu olayı yeterince duyurmasaydı bugün kamuoyu olayı duymamış olacaktı belkide" dedi.

    Hasan Öztürk, internet medyasının gücünün bugün çok başka noktada olduğunu, toplumun açık olmasının nimetlerinin yaşandığını belirterek "Geçmişte tek bir kaynaktan haberler alıyorduk. Olayın farklı olduğunu ise çok sonradan öğrenme imkanımız oluyordu. Bugün ise çok geçmeden birçok şeyin farklı bir boyutta olduğunu görebilme imkanımız var. Cumhurbaşkanı Gül 'Açık bir toplumuz' derken biz bu açık toplum olmanın nimetlerini görüyoruz. Biz bundan sonra o telefon konuşmalarında ismi geçen diğer kişiler hakkında işlem yapılacağını bekliyoruz.

    MEDYANIN GÜNEYDOĞU DİLİ DOĞRU MU

    Ünal Tanık, medyanın güneydoğu algısına yönelik Mardin'de gerçekleştirilen toplantıya değinerek bu toplantıda ulusal medyanın Güneydoğu diline yönelik büyük eleştiriler geldiğini belirterek "Güneydoğu'da yaşanan bir olayın adeta Güneydoğu'nun resmi gibi yansıtılmasının bölgedeki halkı ciddi boyutta rahatsız ediyor. Bir dizideki ele alınan bir konu bir başka dizide aynen tekrarlanıyor. Bölgedeki başka gerçekler böylece gözardı ediliyor." anlayışı çok yayın." dedi.

    MARDİN: GÜNEYDOĞU'DA DEĞİŞEN BİR KENT

    Hasan Öztürk, işadamı Zeynel Abidin Erdem'in memleketi Mardin için herşeyini ortaya koyduğunu dile getirirken Ünal Tanık, Mardin'de takım oyunu oynanmasının en büyük göstergesi olduğunu Valisinden üniversitesi ve işadamına kadar ortak dil kullanır hale geldiğini başarının da böyle geldiğini anlattı. Tanık, Osman Baydemir'in de Diyarbakır için doğru bir tercih olduğunu ancak, sadece yanlış yerde bulunduğunu dile getirdi.

    YARGININ KENAN EVREN AÇMAZI

    Ünal Tanık, Kenan Evren'le ilgili yargıda çıkan son karara da değinerek referandum öncesinde Evren'in söylediği sözü hatırlattı. Evren'in işinin yargıya düşmemesi gerektiğini yargının 'yargılama konusundaki tavır ortaya koyamaması kadar Evren'in kendi sözünü hatırlaması gerekir" dedi. Hasan Öztürk'ün Evren'in piri fani olduğu sözlerine karşın Tanık, binlerce kişinin ölümünden sorumlu bir kişinin yargılanmasında yaşın kriter olmaması gerektiğini belirtti.

    SICAK PARA VE EKONOMİDE PATRON KABUSU

    İbrahim Kahveci bugünkü ekonomik yapıda büyümenin önünün kapalı olduğunu belirterek, Türkiye biran önce sıcak para ve faize dayalı sistemden çıkması gerektiğini söyledi. Kahveci, "Bugün Türkiye büyüyor bununla birlikte alt gelir grubuna verilen para artıyor ancak, büyük gruplar alt gelir grubunun parasını emmesi sürüyor. Bugün kredi kartları faizleri kabul edilir düzeyde değil. Bugün kişilerin eline geçtiği para arttı. Ancak kişilerden kesilen veya masraf olarak ortaya çıkan paralar çok büyük rakamlara ulaştı. Bugün yığınlarca enerji ihaleleri yapıldı. Özel sektör elektrik üretimi yapmaya başladı. Ancak Enerji Piyasası Kurulu hala piyasa düzenlemesi yapmadı. Üst gelir grubu olan patronların baskısı öyle boyuta ulaştı ki bu düzenleme bir türlü yapılmaz hale geldi. Türkiye ekonomi yönetiminde makro başarıları çok fazla. Ancak hükümet alt tarafla ilgilenilmesi gerek. Büyükler sistemin tüm açık taraflarından azami derecede istifade ediyor ve alt gelir gurubu büyük kayıplar içinde." dedi. Kahveci, iş dünyasının küçük bir krizde devletten yardım istemek yerine bugün piyasada var genişlemeden faydalanarak öz kayanağa yönelmesi ve borsaya açılarak kendisini güçlendirmesinin zorunlu olduğunu vurguladı.




    CHP, yargı ve piyasalarda yaşananlar Yorumları