Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde kirayı ödeyemedikleri için eşyasıyla sokakta kalan Belli ailesi zor günler geçiriyor. Eşi felç geçiren ve oğlu askerde olan Ayşe Teyze'nin sıkıntıları bir değil on değil.
Muhterem Erkul'un haberi
Felç geçiren eşini, maddi durumu çok kötü olan oğlunun yanına bırakan, ancak kendisin brandayla örttüğü eşyasıyla metruk bir binanın bahçesinde yaşayan Ayşe Belli (51), AA Muhabirine, yaşadıklarını anlattı.
Belli, oğlu Ertuğrul'un 3 aydır Şırnak'ta askerlik görevini yaptığını ancak kendisi ile maddi imkansızlık yüzünden telefonda dahi konuşamadıklarını söyledi.
Kirasını ödemeyemedikleri için yaşadıkları evden çıkmak zorunda kalınca eşyaları ile birlikte sokakta kaldıklarını belirten Belli, şunları kaydetti:
''Eşim Mehmet Belli, çalıştığı iş yerinden alacaklarını tahsil edemeyince üzüntüden felç geçirdi. Yeşil kart ile Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde bir süre tedavi oldu. Ancak, sürekli kullanması gereken ilaçların tamamını yeşil kart ile alamıyoruz. Felçli olan hasta eşim işsiz kalınca durumumuz daha da kötüleşti. Ev kiramızı ödeyemez hale geldik. Eşyamızı ilçedeki metruk bir binanın bahçesine yerleştirdik. ''
Ayşe Belli, felçli eşini ilçede inşat işçisi olarak çalışan oğlunun evinde baktığını belirterek, şöyle devam etti:
''Oğlumun da ekonomik durumu çok kötü. Sürekli çalıştığı bir işi yok. Ailesinin geçimini zor şartlar altında temin etmeye çalışıyor. Evi, yetersiz olduğundan eşyalarımız sokakta duruyor. Yine de bizim için elinden geleni yaptı. Kimseden bir beklentim yok ama felçli olan eşime bakabileceğim kadar kazancı olan bir iş istiyorum.''
Durumlarını anlatmak için ilçe belediyesi ve kaymakamlığa gittiğini ancak bir sonuç alamadığını ifade eden Ayşe Belli, eşinin bakımının zor olduğunu ve sokaktaki eşyalarını da yağmurdan naylon branda ile örterek korumaya çalıştığını ifade etti.
Sol tarafına felç inen Mehmet Belli de, içinde bulundukları şartların çok zor olduğunu ve çaresizlik içinde kaldıklarını ifade etti.
Mehmet Belli, şunları kaydetti:
''Ağustos ayında geçirdiğim felç nedeniyle işsiz kaldım. Sol bacağım ve sol kolumu kullanamadığımdan dolayı çalışacak gücüm yok. Daha önce bir işletmede bekçilik ve lokantada garsonluk yaptım. Biran önce eski sağlığıma kavuşmak ve yeniden iş bulup çalışmak istiyorum. Ailece çok zor günler geçiriyoruz.''
Ayşe Belli, askerdeki oğluna biran önce kavuşmak için gün saydığını belirterek, ''Biz, kendisine kontör bile gönderemiyoruz. Maddi imkansızlık nedeniyle telefonda dahi konuşmakta güçlük çekiyoruz. Ancak, Şırnak'tan arayabilirse görüşebiliyoruz. Ağabeyi, gücünün yettiğince kendisine para göndermeye çalışıyor. Kendisi orada ne yapıyor, ihtiyaçlarını nasıl karşılıyor, maaş alabiliyor mu bilmiyorum'' diye konuştu.
BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ
Öte yandan, sokakta yaşam mücadelesi veren ailenin durumunu öğrenen Belediye Başkanı Birol Kaya, aileye gereken yardımın yapılması için harekete geçti.
Kaya, yaptığı açıklamada, sosyal belediyeciliğin geniş bir kavram olduğunu belirterek, bugüne kadarki çalışmalarını bu anlayış içinde sürdürdüklerini kaydetti.
Belediye Başkanı Kaya, şöyle konuştu:
''Bugüne kadar ilçedeki böyle bir ailenin dramından haberdar olamadık. Bu ailenin, başta kalacak ev temin edilmek üzere her türlü ihtiyacını karşılayacağız. Belediye olarak ayrıca sokakta kalan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için sığınma evi projemizi de kısa sürede hayata geçireceğiz''
Kaya'nın, talimatıyla harekete geçen belediye görevlileri ailenin yanına giderek, ihtiyaç tespitinde bulundu.