Evini yılanlar basınca yetkilileri yardıma çağırdı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-05-2010 (16:08)   Son Mesaj: 11-05-2010 (16:08)    Cevap: 0    Gösterim: 706  

11-05-2010

Evini yılanlar basınca yetkilileri yardıma çağırdı

Evini yılanlar basınca yetkilileri yardıma çağırdı

Muş'ta bir vatandaş, kerpiç evine sürekli yılanlar girince, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) yeni ev yapılması konusunda yardım istedi.

Muratpaşa Mahallesi'nde ikamet eden beş çocuk babası Cemal Bozyel'in kerpiç evine son beş yıldır sürekli yılan girmeye başladı. Her geçen yıl sayıları artan yılanlar, ailenin korkulu rüyası haline geldi.
    Son bir ayda boyları 1,5 metreyi bulan üç yılan öldürdüğünü bildiren Bozyel, eve girmeye korkar hale geldiklerini söyledi.

Evinin mezarlığa yakın olduğunu ve yılanların mezarlıktan geldiğini tahmin ettiğini ifade eden Bozyel, ''Yağmurdan dolayı evin arka kısmı aşınmış. Yılanlar da buldukları en ufak delikten içeri giriyor. Evin tavanına da yuva yapmışlar'' diye konuştu.

Yılanların evin her tarafına kolayca saklanabileceğini dile getiren Bozyel, şuları kaydetti:

''Çocukların huzuru için eşimle birlikte evde sürekli yılan arıyoruz. Ev kerpiç olduğu için saklanabilecekleri yer biraz fazla. Yetkililere başvurduk ama bir türlü çözüm bulunamadı. Şu anda bırakın çocukları, kendim bile yılanlardan korkar hale geldim. 1,5 metre uzunluğundaki yılanları çocuklar gördüğü zaman psikolojileri bozuluyor. Yeni ev yapabilecek gücüm yok, olsa zaten yılanlarla aynı evde yaşamazdım. Özellikle ben evde olmadığım zaman eşim ve çocuklarım komşuda kalıyor.''

-5 YILDIR YILAN KORKUSUYLA YAŞIYORLAR-

Anne Gurbet Bozyel de yılandan çok korktuğunu dile getirerek, ''Bir defasında ben bulaşıkları yıkarken bir yılan tavandan odanın içerisine düştü. Artık korkudan eve giremiyoruz. Gündüz komşularımda kalıyorum. Yaklaşık beş yıldır yılan korkusuyla yaşıyoruz'' dedi.

SYDV İl Müdürü Yılmaz Çetinkaya da Cemal Bozyel'in, evinde yılan olduğu için kendilerine müracaat ettiğini belirterek, teknik heyetin eve giderek gerekli incelemeyi yaptığını söyledi.

Ailenin yeni ev yapılması talebinde bulunduğunu bildiren Çetinkaya, şunları söyledi:

''Bize müracaat eden Bozyel ailesinin evine giden teknik heyetimiz rapor tuttu. Yeni ev yapılması 15-20 bin liraya mal olacak. Vakfımızın da bu kadar bütçesi yok. Biz kendisine evin tadilatı yönünde yardımcı olabileceğimizi söyledik. Eğer aile kabul ederse evinin tadilatını ve onarımını yapacağız.''

Evini yılanlar basınca yetkilileri yardıma çağırdı Yorumları