CHP'de ipleri koparan kılıç gibi sözler!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 11-05-2010 (12:37)   Son Mesaj: 11-05-2010 (12:37)    Cevap: 0    Gösterim: 702  

11-05-2010

CHP'de ipleri koparan kılıç gibi sözler!

CHP'de ipleri koparan kılıç gibi sözler!

Önder Sav ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki köprüler 2 Kasım gecesi saatler 24.00’ü gösterirken atıldı. CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu’nun makam odasına giden Sav, yeni yönetim listesini sordu. Sonra da...

Tarihi günlerin yaşandığı CHP"de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu"nun, 10 yıldır genel sekreterlik görevini yürüten Önder Sav ile yollarını ayırmasıyla derinleşen krizin tarafları, dün "sıkı" kulis faaliyetleri yürüttü.

Milliyet'te yer alana habere göre demokratik tüzük sözü için hemen harekete geçen Kılıçdaroğlu, Sav"a yakın olduğu söylenen milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleriyle temasa geçti ve kendisini destekleyen cepheyi genişletti.

"Yeni MYK geçersizdir" diyerek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı"na başvuran ancak "Yeni yönetim geçerli" yanıtı alan Sav ise olağanüstü kurultay toplanması için temaslara başladı. Kılıçdaroğlu"nun oluşturduğu yeni yönetime karşılık, Sav"ın talebiyle tüzük kurultayı için imza veren 59 PM üyesi içerisinden 20"yi aşkın bölümü imzalarını geri çekti. Kılıçdaroğlu da milletvekillerine kriz öncesinde, gece buluştukları Sav"la geçen diyalogları anlattı. Buna göre Sav, Kemal Kılıçdaroğlu"na "yarın ne yapacağımı görürsünüz Kemal Bey" dedi.

İşte, Habertürk Gazetesi'nden yayınlanan Kılıçdaroğlu ile Sav arasındaki son diyalog:
    Sav: Listeyi hazırladınız mı?
    Kılıçdaroğlu: Daha listeyi hazırlamadım. Yarın görürsünüz.
    Sav: Benim için ne düşünüyorsunuz?
    Kılıçdaroğlu: Siz iyi bir hukukçusunuz. Seçim ve hukuki işleri düşünüyorum.
    Sav: Örgütleri istiyorum.
    Kılıçdaroğlu: Sayın Sav, artık kan değişimi gerekiyor. Hep aynı sokaktan aynı insan geçerse artık o sokaktaki değişimi göremez.
    Sav: Örgütlerden kim sorumlu olacak?
    Kılıçdaroğlu: Gürsel Bey"i düşünüyorum.
    Sav: Ne yapacağımı yarın görürsünüz. Artık size Kemal Bey diyeceğim, genel başkan demiyorum.

SAV"A SAYGI

Kılıçdaroğlu, daha sonra vekillere, Sav ile diyaloğunu "Herşeyi bilin diye söylüyorum. Kırgınlık olmamalı. Şimdi Sayın Sav gelse, ayağa kalkar, "Hoş geldiniz" derim" diye aktardı.

Milliyet - Habertürk

CHP'de ipleri koparan kılıç gibi sözler! Yorumları