Kahramanmaraş'ta, boşandığı eşini boğarak öldürdüğü ileri sürülen sanık 25 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.
Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, hakkında 'Yakın akrabayı canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanık Hasan Karadutlu (30) ile öldürülen Fatma Darendeli'nin annesi Ayşe Darendeli, babası Durdu Mehmet Darendeli hazır bulundu.
Müşteki avukatı Ahmet Özdemir, duruşmada karar aşamasına gelindiğini ve sanığın canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçuna göre cezalandırılmasını istedi.
Sanık avukatı Ahmet Saka ise mütalaaya iştirak etmediklerini ve dosya tamamlanmadan karar aşamasına gelindiğini savundu.
Öldürülen Fatma Darendeli'nin anne ve babası ise duruşmada sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederek şikayetçi olduklarını yineledi.
Sön sözleri sorulan sanık Hasan Karadutlu ise duruşmada ''Ben yıllarca maktüle maddi ve manevi destek çıktım. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım ve adaletinize sığınıyorum'' dedi.
Mahkeme heyeti daha sonra kararını açıkladı. Sanık Hasan Karadutlu'nun 'kasten adam öldürmek suçundan' müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkeme heyeti sanığın yargılama sürecindeki davranışları nedeniyle cezasında indirime giderek 25 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Duruşmanın ardından adliye dışında fenalık geçiren maktul Fatma Darendeli'nin annesi Ayşe Darendeli, cezayı az bulduklarını belirterek, ''Daha önce 8 kez savcılığa şikayette bulunmuştuk. Sanık 'ya bizi ya kızımı öldürecek' demiştik. Verilen karara itiraz edeceğiz''dedi.
Kahramanmaraş'ta 8 Mayıs 2010 tarihinde, Hasan Karadutlu, boşandığı, ancak bir süre önce yeniden birlikte yaşamaya başladığı eski eşi Fatma Darendeli'yi çıkan tartışmanın ardından boğarak öldürmüştü.
Olaydan sonra kaçarak İstanbul'a giden Hasan Karadutlu, Kahramanmaraş'a dönerken otobanda polis tarafından yakalanmıştı.