Bayraktar: İstikrara namusumuz gibi sarılmak lazım   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 11-02-2010 (13:22)   Son Mesaj: 11-02-2010 (13:22)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    11-02-2010

    Bayraktar: İstikrara namusumuz gibi sarılmak lazım

    Bayraktar: İstikrara namusumuz gibi sarılmak lazım


    Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, yakalanan istikrar ortamının devam etmesini istediklerini belirterek,'Bu istikrara devlet, millet ve işadamları olarak çok iyi ve namusumuz gibi sarılmamız lazım'' dedi.

    Konya Büyükşehir Belediyesi ile Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen ''Gelişen Kentler Zirvesi'' Dedeman Konya Otel'de başladı.
    GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, gayrimenkul zirvelerine ek olarak gelişen Anadolu kentlerini daha detaylı incelemeye çaba harcadıklarını ve bu amaçla Gelişen Kentler Zirvelerini düzenlemeye başladıklarını söyledi.

    İlk zirveyi Bursa'da gerçekleştirdiklerini anımsatan Tanes, ''Çok olumlu tepkiler aldık. İkincisi ise Konya'da düzenleniyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'yı sayılı dünya kentleri arasına getirmeyi hedefliyor ve bu amaçla zirveye ev sahipliği yapıyor'' dedi.

    Tanes, zirvede gayrimenkul sektörünü her unsuruyla masaya yatıracaklarını ve konunun uzmanlarının değerlendirmeler yapacağını bildirdi.

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, zirvede gayrimenkul sektöründeki fırsatlar ve imkanların değerlendirileceğini bu kapsamda Konya'nın imkanları konusunda da sunumlar yapılacağını kaydetti.

    Zirvenin ikincisinin Konya'da düzenlenmesini önemsediklerini bildiren Akyürek, ''Konya medeniyetimizin en önemli şehirlerinden birisi. Üniversitesi, yerel yönetimleri, kamu kurumları ve halkıyla birlikte Konya'yı geçmişi kadar başarılı ve görkemli bir gelecekle buluşturmalıyız'' dedi.

    Akyürek, Konya'nın Türkiye'nin yükselen yıldızlarından ve Anadolu'nun cazibe merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

    TOKİ BAŞKANI BAYRAKTAR

    TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar da, GYODER'in desteklenmesi gerektiğini ve zirvenin Konya'da düzenlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

    Gelinen dünya diliminde devletler kadar şehirlerin de yarıştığını anlatan Bayraktar, ülkelerin şehirlerin markalaşmasıyla ön plana çıktığını ifade etti.

    Konya'nın marka şehirlere çok güzel bir örnek olduğunu dile getiren Bayraktar, gerek tarihi mirasın kendine sağladığı imkanlarla gerekse coğrafyası ile Konya'nın Türkiye için önemli bir şans olduğunu vurguladı.

    Hem istihdam özellikleri bakımından hem de diğer güzellikleriyle Konya'nın zirveye oynadığını anlatan Bayraktar, Konya'nın sadece Türkiye'de değil dünyaya örnek olduğunu bildirdi.

    Bayraktar, TOKİ'nin Konya'ya yapmakta olduğu yatırımların miktarının 700 milyon lirayı bulduğunu, 10 bin konutu aştıklarını, okul ve hastaneler ile çeşitli yatırımlar yaptıklarını söyledi.

    Zirvenin Konya'ya ivme kazandıracağını vurgulayan Bayraktar, Büyükşehir ve Meram belediyeleriyle çok güzel kentsel dönüşüm yapacaklarını bildirdi.

    İSTİKRARA SAHİP ÇIKMALIYIZ

    Bayraktar, zirvenin Aksaray, Niğde, Karaman, Ankara, Marmara, Ege ve ülkemiz için de çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

    ''Eğer biz ülkemizde marka kentler ve cazibe merkezileri oluşturmazsak Marmara ve Ege bölgesindeki sıkıntıları çözemeyiz. Bugün İzmir'deki sorunlar çok büyük. İstanbul ve Marmara aynı şekilde. Marka şehirleri artırmamız lazım. Bir şehrin marka olması açısından neler cazipse onları çok iyi tanıtmamız lazım. Biz Türkiye'nin gelişmesi bakımından yakalanan istikrar ortamının devam etmesini istiyoruz. Bu istikrara devlet, millet ve işadamları olarak çok iyi ve namusumuz gibi sarılmamız lazım. Devletimizin ve milletimizin gelişmesi, vatanımızın dirliği için bu istikrara çok sıkı sarılmalıyız. Türkiye'yi dünyada lider ülkeler arasına çıkarmak için biz elimizden geleni yapacağız.''

    Zirveye, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Selçuk Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi rektörleri ile sektör temsilcileri katıldı.




    Bayraktar: İstikrara namusumuz gibi sarılmak lazım Yorumları