BBP olarak her zaman milletin ve demokrasinin yanında olduklarını belirten Destici, Türkiye'de sivilleşmenin öncülüğünü yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Mustafa Destici, 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılımla ilgili olarak, ''Cumhurbaşkanımızın verdiği resepsiyona çeşitli bahaneler üreterek katılmayanların niyetlerinin ne olduğu apaçık ortadır. Farklı mekanlarda aynı saatlerde resepsiyon düzenleyenler, maalesef birliğe ve beraberliğe gölge düşürmüşlerdir'' dedi.
Destici, Genel Merkez'de yaptığı basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Destici, Türkiye'de demokratikleşme hareketinde ''Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu''nun, en önemli engellerden biri olduğunu öne sürerek, ''Türkiye'de bugünkü ve bundan önceki iktidarlar hem Siyasi Partiler Yasası'na hem de Türkiye'deki Seçim Kanunu'na dokunmamışlardır. 1980 ihtilalinden sonra sivil seçimlerle iş başına gelen hükümetlerin hemen hemen tamamı, kendi iktidarlarını korumak için mevcut olan seçim sistemini ve partiler yasasını kendilerine bir kalkan olarak kullanmışlardır'' diye konuştu.
Bu bağlamda Seçim Kanunu ile Siyasi Partiler Kanunu'nda yeni düzenleme yapılmasını istediklerini dile getiren Destici, ''Bunların antidemokratik olmaktan çıkarılıp, demokratik bir yapıya kavuşturulmasını isterken, Türkiye'deki siyasi partilerin istedikleri fikirlerini özgürce ifade edebilmelerini de talep ediyoruz'' dedi. Bunun tek istisnasının ''Teröre ve şiddete bulaşmamak ve savunmamak'' olduğunu vurgulayan Destici, dün Taksim'de meydana gelen patlamayı şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi. Mustafa Destici, şöyle devam etti:
''Terörden insanlık kaybetti, binlerce şehit verdik ve binlerce dolar emek kaybedildi. Türkiye'nin refaha erişememesinin en önemli sebeplerinden biri terördür. Bunun arkasında kim varsa, Türkiye devletinin -muktedir ki- bunu bulup ortaya çıkarıp, cezalandırmasını bekliyoruz. Bunun takipçisi olacağız.
Türkiye'de bazı siyasetçiler dönem dönem teröre prim vermişlerdir. Bugün de Türkiye'de teröre prim veren, destekleyen, beslenen ve sözde siyasi mihraklar, siyasi partiler vardır. Bunların varlığını devam ettirmelerinin en önemli sebebi terördür.''
-''MİLLETİN BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİNE KARŞI DURUŞ SERGİLEMİŞLERDİR''-
Cumhurbaşkanı Gül'ün 29 Ekim'de verdiği resepsiyona katılımla ilgili olarak da eleştiride bulunan Destici, ''Cumhuriyet Bayramı'nın anlamını, önemini anlamış kişilerin bayramda verilecek en önemli mesajın 'Birlik ve beraberlik' olduğunu bilmesi gerekmektedir'' dedi.
Destici, şunları kaydetti:
''Birliğimizi ve beraberliğinizi sağlayamadıysanız ve bunu baştan tüm dünyaya gösteremiyorsanız, o sözde kutlamaların kimseye bir faydası olmayacaktır. Bu yıl Cumhurbaşkanımızın verdiği resepsiyona çeşitli bahaneler üreterek katılmayanların niyetlerinin ne olduğu apaçık ortadır. Farklı mekanlarda aynı saatlerde resepsiyon düzenleyenler, maalesef bu birliğe ve beraberliğe gölge düşürmüşlerdir. Cumhurbaşkanının davetine icabet etmeyerek, hem o makama hem de millete bir saygısızlık etmişlerdir. Milletin birliği ve beraberliğine karşı bir duruş sergilemişlerdir.
Biz, bunu da partimiz adına doğru bulmuyoruz.''
-''(HELİKOPTER KAZASI İÇİN) ÜÇÜNCÜ BİR KOMİSYON KURULMASINI TALEP ETTİK''-
Destici, 2011'deki genel seçimlere kendi isim ve amblemleri ile katılacaklarını söyledi. Türkiye genelinde istişare toplantıları yaparak, seçimlere hazırlanacaklarını ifade eden Destici, ''Bugün siyaset yapan birtakım insanlarla bizi Mecliste görmek istiyorlar. Biz, o arkadaşlarımızla görüşmeye devam ediyoruz. Eğer o çatıyı oluşturabilirsek BBP çatısı altında seçime girmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.
Mustafa Destici, geçen hafta TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret ettiklerini anımsatarak, partilerinin eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazası ile ilgili ikinci bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulduğunu, ancak bunun da süresinin yasal olarak sona erdiğini söyledi.
Sürenin dolmasına rağmen, TBMM İçtüzüğü'nün ve Meclis Başkanı'nın Anayasa'dan kaynaklanan haklarıyla çalışmalara devam ettiklerini anlatan Destici, ''Eğer gerek duyulursa, üçüncü bir komisyon kurulmasını talep ettik. Üçüncü komisyon kurulmasına gerek kalmadan, belirttiğimiz gerekçelerle bir müddet daha mevcut komisyonunun çalışmalarını sürdürmesini istedik. Kendisi de 'Araştırma Komisyonu Başkanı ile görüşerek, konuyu nihayete erdireceğini' söyledi. Bu hafta içinde netlik kazanacak'' dedi.
Destici ayrıca özel güvenlikçileri kapsayan kanun teklifi ile ilgili olarak, ''Kanun teklifi yasalaşana kadar hükümetin, Meclis Başkanın ve Başbakan'ın peşini bırakmayacağız'' diye konuştu.