Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına çıkmak için bile yasadışı KCK / TM sözde yürütme kurulu üyelerinden izin aldığı ortaya çıktı.
HASAN KARALI'ın haberi
Baydemir'in ayrıca belediye seçimlerinin hemen sonrasında bölücü başı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına sağlık nedenleri ile katılmak istemediği ancak KCK / TM yöneticisi Çimen Işık'ın "Olmaz Başkan katılmanız gerekiyor." şeklinde uyarıldığı da belirlendi. Özgür irade ile seçilen bir belediye başkanı olduğunu iddia eden Baydemir'in izin görüşmeleri mahkeme kararıyla alınan dinlemelere takıldı. KCK / TM üyelerinden izin isteme skandalı örgütün bölge belediyelerde ne kadar etkili oldununu kanıtı gibi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Baskanı Osman Baydemir'in halkın hür iradesi ile seçilmis olmasına karşın bir televizyon programına çıkmak ve yıldönümü kutlamasına katılmamak için KCK yöneticilerinden izin istediği, ancak KCK üst düzey yöneticilerinin buna izn vermediği görülüyor. Bu durumdan da bölge belediyelerinin KCK/TM yapılanmasının emirleri altında olduğunu açıkça gösteriyor.
Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in KCK Yürütme Kurulu Üyesi Çimen Işıkla Teke Tek programına katılma isteğini bildiren konuşma;
- Osman Baydemir: ya bugün ee bu Habertürk televizyonundan, .Fatih ALTAYLI' nın Teke tek prograını yarınmış. Israrla bizim katılmamızı sey yapıyorlar. Ben Emine hanıma ulasrnaya çalıştım. ulasamadım. Daha doğrusu ça l ıyo r ama yanıt vermiyor. Ee ne dersiniz, nasıl yapalım bunu. Nasıl yanıt bi verelim? Yani açıkçası uzun bi süredir. Nerdeyse 1 yıldır istiyor gitmiyoruz, en son seyde söylemisti yani yüreği varsa gelsin karsıma falan demişti,
- Çimen Işık: hıı, tahrik ediyolar hihihihih
- Osman Baydemir: Doğru su bende gitmek istiyorum.
- Çimen Işık: he o zaman,
- Osman Baydemir: ama hani takvim doğru mudur? Değil midir yarın olmasa bile bi daha ki haftaya verebilirmiyiz böyle bir randevu? Yani hani artık seyi zemini kalmadı bence.
- Çimen Işık: Erteleme zemini kalmadı.
- Osman Baydemir: kalmadı, onun için ya şimdi ya yarın, ya da sonraki hafta olabilir. Siz onu bisey yapıp ama bana bi 10 dakka içerisinde bana dônebilir misinz?
- Çimen Işık: tamam baskarı ben size 10 dakka içinde dônerim,
- Osman Baydemir: peki oldu
Yürütme Kurulu Üyesi Çimen Işık'ın KCK'nın sözcüsü Kamuran Yüksek ile Baydemir'e izin verilip verilmeme konusunda konuşması;
- Çimen Işık: Yav bu Teke Tek programı var ya Osman'ı davet etmis de biz emine hevale (arkada» ulasamadım cevap vermiyor yani biz komisyon olarak gitmesi nden yanayız dedik bide parti cephesinden ne olsa olur
- Kamuran Yüksek: iii yoldas simdi yani onu biz değerlendirmeliyiz çünkü seçim öncesinde biz birşey söylemedik istemedik iii basan için ne gerekiyorsa onu yapalım dedik ama nerdeyse genel baskanın yerine konu ldu o sekilde muamele gördü kamuoyuda öyle sey yapmaya çalısıyor bu manada bu sey uygun değil dir bu manada bir durum uygun deği ldir genelle ilgili tartışıyor konusuyor uygun değildir gerekirse es baskanlarımızdan biri ç ıkar yada parti yönetimi çıkar tamam mı seçimleri değerlendirir sonuçlarım değerlendirir onun dışında yani bu teke tek bi kaç aydır yani uzun süredir sey yapıyor uzun süredir ....
- Çimen Işık: Onu çıkartmaya davet ediyor iste oda katılmak istediğini söyledi, iyi olacağını da söyledi
- Kamuran Yüksek: yo yo bi dakka çıratmaya çalısıyo davet ediyordu seçim öncesi gitmedi tamam simdi seçim sonrasına bırakıp bu seferde sonuçlarım değerlendirmesinde katılmayı düsünüyor bu sekilde uygun değil tamam ben onu iyi anlıyorum artık yani sonra bence öyle yapmamak lazım tamam böyle objektif zeminde ama kendi yine sekilde yürütüyor seçim öncesi kendisi baslıyor. Bizim basında sağ olsun onun üzerinden süreci götürüyor. Sonucunuda yine onun üzerinden olmaz.
- Çimen Işık: hı hı tamam
- Kamuran Yüksek: Seçim ç alısmalarının koordinesini o yürütmedi iii gerekirse biz esbaskanlarımızı gönderiz değilse gerekli değil ihtiyaç yok onun için bence uygun değil tamam bu asamada uygun değil yani
- Çimen Işık: Tamam tamam
Çimen Işık'ın Baydemir'e programa katılmaması gerektiğini bildirdiği konuşma;
Çimen Işık: Ya ben Emine arkadasa ulasamadım. Kamuran arkadasla görüstüm. arkadaslar diyolar biz bu süreçde çok uygun görmüyoruz, su anda nedenlerini de konuşamayız telefon üzerinden. ee kendisiynen yani sizinle hani nedenleri üzerinde gorüşürüz ne için katılacak. yani şu bu süreç için özellikle belirtiyorlar. O yüzden çok sıcak bakmıyorlar.
Osman Baydemir: hı h ı , pekii,
Çimen Işık: tamam başkan tamam.
Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamalarına sağlık nedenleri ile katılamayacağını KCK/TM Yöneticisi Çimen Işık ile konuşması;
- Osman Baydemir: Sağolun teşekkür ederim eksik olmayın. ya bu bizim aligor programı.
- Çimen Işık: hı hı
- Osman Baydemir: Şayet ona katılmazsak bir sıkıntı olur mu?
- Çimen Işık: Olmaz işte Başkan
- Osman Baydemir: Nasıl?
- Çimen Işık: Yani katılmanız gerekiyor.
- Osman Baydemir: hı hı
- Çimen Işık: bik kaç saatliğine olsa bile katılmanız iyi olur
- Osman Baydemir: Peki peki ey biz o zaman biz mazbatayı alıp aligora geliriz
- Çimen Işık: Tamam o zaman
- Osman Baydemir: Dört buçukta falan mazbatayı alırız, beşte falan çıkarız yola
- Çimen Işık: Tamam
- Osman Baydemir: Yalnız hakikaten benim sağlık durumum iyi değil
- Çimen Işık: Yani bir görünmeniz yeterli, sonra sorulacak niye gelmedi, ne oldu..
- Osman Baydemir: hııı
- Çimen Işık: En azından bir iki saat görünmeniz yeterli.
ZAMAN