Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) tarafından 'Mersin'in renkleri ve kültürleri buluşuyor' sloganıyla unutulmaz bir gösteri sunuldu.
Abdullah Biçer'in haberi
Mersin de 29 Ekim etkinlikleri cercevesinde Kültür Senfonisi' Adı Altında Düzenlenen Konserde, Mehter Takımı, Urfa sıra Gecesi Ekibi, Roman Dans Grubu ve Devlet Opera ve Balesi Sanatçılarını ve Mersindeki kiliselerin müzik grupları Aynı Sahnede Buluşturdu
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki konser öncesinde yaptığı konuşmada, Mersin'in birçok kültürü bünyesinde barındıran bir kent olduğunu, bu özelliğiyle de Türkiye'nin önemli bir dinamiği olduğunu söyledi.
Kentin mayasında özgürlük ve demokrasinin yattığını dile getiren Güzeloğlu, konserin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, 'Kentimizin hoşgörü kenti olduğunu, bu etkinlik de çok güzel bir şekilde gösteriyor. O nedenle buradaki herkes dışarıdan görüldüğünün aksine birlikteliğin ve kardeşliğin birer simgesidir' diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Ben göreve geldiğimden bu yana hep söylüyorum bu güzel Mersinimizi kültür ve sanat şehri yapacağız bu sadece Belediye Başkanı ile olmaz mutlaka sivil toplum örgütleri"de bu tür etkinliklere zaman zaman yaparak bizlere destek vermeli işte bunlardan biri de genç iş adamlarımızın organize ettiği mersinin Renkleri ve kültürleri konseri bende her kes gibi bu konseri sabırsızlıkla bekliyorum dedi.
Başkan Özcan zaman zaman Mersinde organize ettiğimiz konserlerle 70 bin kişiyi bir araya getirip eğlendiriyoruz, Özcan, kültür ve sanata önem verdiklerini, bu kapsamda da düzenlenecek etkinliklere destek vermeye özen gösterdiklerini vurguladı.
MEGİAD Başkanı Alper Gürsoy ise uzun dönemden beri kentin imajı ile ilgili sıkıntıların gündeme geldiğine dikkati çekerek,Mersin öyle bir kentki Rengârenk yüzünü gri perde arkasından bir türlü çıkarma şansını yakalayamamış kültürler senfonisi.
Kurulduğu ilk gün "Bu kentin olumsuz imajını düzelteceğiz" parolasıyla yola çıkan Mersin Genç İşadamları Derneği, bugün hedefine ulaşma yolunda ciddi bir adım atıyor" dedi.
Gürsoy, ‚Her fırsatta dile getiriyoruz: Hoşgörü kenti Mersin"in farklı kültürlerinin bir arada barış içerisinde yaşaması ve büyüleyici tarihi bölgemize ve ülkemize örnek teşkil etmektedir. Fakat kentimizin zenginliklerinin ve farklılıklarının ülkemiz tarafından zaman zaman doğru algılanamadığı kanaatindeyiz.
'Bizler kentin dinamikleri olarak, Mersin'in hakketmediği bir görüntüye sahip olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle elimizden geldiğinde mevcut potansiyeli yansıtmaya ve kentimizin kardeşliğini tüm dünyaya duyurmaya özen gösteriyoruz. Bu konser de bizim için bir başlangıç niteliği taşıyor.'
Serdar Yalçın'ın şefliğinde gerçekleştirilen konserde, Mersin Devlet Opera ve Balesi korosu ve orkestrası, mehter takımı, Roman Halk Dansları Topluluğu, Şanlıurfa sıra gecesi ekibi, Mersin Arap Ortodoks Kilisesi Korosu, Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesi Korosu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri aynı sahnede yer aldı. Sahnede ayrıca çeşitli dinlere ait ilahiler de seslendirildi.
Yaklaşık 100 kişiden oluşan ekip, yaklaşık 1 saat sahnede kalarak izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı. Konseri çok sayıda kişi izledi. Konser sonunda sanatçılara çiçek ve plaket takdim edildi.