Darbe Günlükleri dosyası böyle kaçırıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-29-2010 (17:58)   Son Mesaj: 10-29-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 630  

10-29-2010

Darbe Günlükleri dosyası böyle kaçırıldı

Darbe Günlükleri dosyası böyle kaçırıldı

arbe Günlükleri Dosyası’nın “yetkisizlik” iddiasıyla Ankara’ya gönderilmesinde tam bir “alicengiz oyunu” oynandığı öğrenildi... Akit’in edindiği bilgiye göre; dosya, Savcı Zekeriya Öz’ün elindeydi...

Murat Alan'ın haberi
    Balyoz operasyonları ile ilgili koordinatör savcı olarak görevlendirildikten sonra hiçbir askerin tutuklanmasını talep etmeyen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ergül"ün yetkisi olmamasına rağmen Darbe Günlükleri dosyasını Ankara"ya göndermesi şok etkisine neden oldu.

Dosyanın soruşturmanın asıl sahibi Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz"den bir "katakulli" ile kaçırıldığı öğrenildi.

KUVVET KOMUTANLARI SORGULANMIŞTI

Darbe günlükleri Nokta Dergisi"nin Nisan 2007"deki sayısında yayınlanmıştı. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek"e ait olan "Darbe Günlükleri" Ergenekon soruşturması savcıları tarafından soruşturma konusu yapıldı.

Bu kapsamda 5 Aralık 2009"da emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Aytaç Yalman, emekli Orgeneral İbrahim Fırtına Ergenekon savcıları tarafından sorgulandı.

Genelge gereği Kuvvet Komutanlığı yapmış askerlerin sorgusuna başsavcı vekili de katılacağı için sorguda İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turhan Çolakkadı da hazır bulundu.

"DOSYAYI GÖNDER SENİN İŞİN DEĞİL"

İddialara göre; sorgu sonrası sanıklar hakkında iddianame hazırlayacağı belirtilen savcı Zekeriya Öz"e başsavcılık kanalıyla baskı başladı.

Ergenekon Savcısı Öz"den; dosyayı yetkisizlik kararı vererek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına göndermesi istendi. Öz"ün "dosyayı gönder senin işin değil" telkinine kulak asmaması üzerine yeni bir plan yapıldı.

Bunun üzerine Balyoz sanıkları ile ilgili tutuklama istememesi ile dikkat çeken Mehmet Ergül devreye girdi.

Ağustos ayında savcı Öz ile görüşen Mehmet Ergül Balyoz soruşturmasına koordinatör olarak atandığını belirterek; darbe planları arasında fiili bağ olup olmadığını araştırmak için dosyayı incelemek istediğini belirtti ve dosyayı aldı.

Mehmet Ergül"e ulaşan dosya bir daha geri gelmedi. Üst üste 4 defa dosyayı isteyen Ergenekon savcısına olumsuz cevap verildi.

Savcı Ergül iki ay elinde tuttuğu dosyayı "yetkisizlik" kararı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"na gönderdi.

BAŞSAVCI ENGİN: ZEKERİYA"YA BEN BASKI YAPMADIM

Savcı Zekeriya Öz"e sözkonusu soruşturma kapsamında baskı yapılıp yapılmadığı konusunda görüştüğümüz İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Zekeriya Öz"e kendisinin baskı yapmadığını belirtti.

Dosyanın Mehmet Ergül"e nasıl gittiğini bilmediğini ifade eden Engin "Ben Zekeriya"ya baskı yapmadım. Darbe günlükleri dosyasının nasıl gittiğini bilmiyorum.

Zekeriya Öz ve Başsavcı Vekili Çolakkadı katılmıştı o soruşturmaya. Ama nasıl Mehmet Ergül"e gittiğini bilmiyorum. Yani bırakın Ankara"ya gitsin onlar da pekala yürütebilir bu soruşturmayı" dedi.

Darbe Günlükleri dosyası böyle kaçırıldı Yorumları