Malatya Valiliği, belediye ve Malatyalı iş adamları tarafından 15 bin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisine burs sağlayacak ''Malatya Eğitim Bursu Platformu'' oluşturuldu.
Platformun ilk çalıştayı Malatya Anemon Otel'de yapıldı.
Vali Ulvi Saran, çalıştayın açılışında, platformun devlet, yerel yönetim ve iş adamlarının işbirliği ile kurulan örnek bir girişim olduğunu söyledi.
Malatya'nın, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik yapısında üstlenmiş olduğu ağırlığa paralel olarak sosyal sorumluluk alanında da oldukça ciddi hizmetler yürüten bir il olduğunu anlatan Saran, Malatyalı iş adamlarının pek çok yerde yardıma muhtaç insanlara destek verdiğini dile getirdi.
Vali Saran, şöyle konuştu:
''Malatya, sivil toplum kuruluşları adına önemli bir zenginliğe sahip. Sadece Malatya'da değil, Malatya dışında da girişimcilerimizin önderliğinde çok güzel çalışmalar ve teşekküller meydana getirilmiştir. Malatya'nın önemli sorunlarından biri gerek Malatya merkezinde gerekse büyük şehirlerde ya da Türkiye'nin muhtelif yerlerindeki şehirlerde üniversitelerde okumakta olan öğrencilerimizin burs ihtiyaçlarının karşılanması sorunudur. İş adamlarımız, Malatyalı üniversite öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu maddi kaynakları sağlama konusunda ciddi çabalar harcıyorlar.''
Malatyalıların, Türkiye'nin dört bir yanına dağıldığını ve bu anlamda dağınık bir yerleşim bulunduğunu belirten Ulvi Saran, ''Malatya'da da yoksul kişilere yardım etmek isteyen pek çok iş adamı var. Öğrencilerimiz de dağınık halde öğrenim görüyor. 'Malatyalı burs almayan öğrenci kalmasın' sloganı ile yola çıktık. Burs ihtiyaçlarını yerinde ve zamanında tespit ederek hayırsever iş adamlarımızın, dernek ve vakıfların bir platformda buluşmalarını sağlamayı hedefliyoruz'' dedi.
Platformun Malatya Valiliğinin gözetim ve denetiminde oluşturulduğuna dikkati çeken Saran, ''Burs almak isteyen öğrenciler 'www.malatyaegitim.com' internet adresine bilgilerini girecek. Burs vermek isteyenler de bu sistemde kimlerin bulunduğunu görecekler. Muhataplar bir araya getirilecek. Öğrencilerimizin en iyi şekilde öğrenimlerini sürdürecekleri bir ortam hazırlanacak'' diye konuştu.
-PLATFORM TÜRKİYE'DE BİR İLK-
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki özel bir hesapta toplanacak bursların öğrencilerin hesaplarına aktarılacağını ifade eden Saran, platformun örgütsel çerçevesi, iş birliği, içindeki kurumların yapısı ve işleyiş itibariyle Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydetti.
Saran, platformda Malatya Belediyesi, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD), MEV ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı temsilcilerinin yer alacağını, böylelikle ihtiyaç sahibi 15 bin öğrenciye burs verileceğini sözlerine ekledi.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da üniversite öğrencilerine burs verilmesi için böyle bir veri tabanı oluşturulmasının çok önemli olduğunu belirtti.
MİAD Başkanı Yunus Akdaş, kendisinin de üniversite öğrencisi iken burslu okuduğunu dile getirdi.
MİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Naci Ekşi, platformun bir ihtiyacı göz önünde bulundurarak kurulduğunu, ihtiyaç sahibi çok öğrenci olduğunu bildirdi.