Taş atan çocuğa devlet el koyacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-28-2010 (18:56)   Son Mesaj: 10-28-2010 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

10-28-2010

Taş atan çocuğa devlet el koyacak

Taş atan çocuğa devlet el koyacak

Mardin'in Nusaybin ilçesi Kaymakamı Murat Girgin, ''Yapacağımız görüşmelere rağmen aile çocuğuna sahip çıkmazsa devletin bize verdiği yetkileri kullanarak taş atan çocuğu devletin korumasına alacağız'' dedi.

Kaymakam Murat Girgin, ilçedeki sorunları görüşmek üzere Emniyet Müdürlüğünce bir kafede düzenlenen ''huzur toplantısı''nda yaptığı konuşmada, sokakta çalışan veya sokakta kalan çocuklar için yaptıkları eğitim merkezinin 2 mahallede daha faaliyete başlayacağını söyledi.
    Vatandaşa hizmet etmek istediklerini, onların fikirleri doğrultusunda programlar hazırladıklarını kaydeden Girgin, şunları belirtti:

''İlçemiz, 30 kilometre ilerideki beldede bile hak etmediği bir algıya sahip. Sebebi ise bir grup çocuğun yaptığı olay bizim hakkımızdaki bu algının oluşmasını sağlıyor. Esnafımız, memurumuz, buraya tayin olan herkes bu olaylardan etkileniyor. 20-;30 çocuk yüzünden ilçemizin adının bu şekilde çıkmasından rahatsızız. Biz mümkün olduğunca demokratik bir ortam hazırlıyoruz. Yürüyüş ve gösterilerde çok esnek davranıyoruz. Ancak her yürüyüş sonrası izinsiz gösteriler meydana geliyor. Olayları bu şekilde devam etmesine göz yummayacağız. Yasal çerçevede biz de her türlü hakkımızı kullanacağız.''

Girgin, sokakta taş atan çocukların ailelerini tespit ederek onlarla görüşeceklerini ve aileler çocuklarına sahip çıkmazsa aileye, ''Kardeşim sen bu çocuğuna sahip çıkamıyorsun. Devlet olarak ben senin çocuğunu alıyorum. Bundan sonra bu çocuk benim korumamda olacak'' diyeceklerini ifade ederek şöyle devam etti:

''Yapacağımız görüşmelere rağmen aile çocuğuna sahip çıkmazsa devletin bize verdiği yetkileri kullanarak taş atan çocuğu devletin korumasına alacağız. Çünkü devletin böyle bir yetkisi var. Sosyal hizmet kurumları ve uzmanları var. Bu da kanuni bir düzenlemedir. Bu tabi hiçbir zaman istediğimiz bir şey değil ama nihai çözüm olarak baktık ki çocuğuna sahip çıkmıyor, her gün diğer vatandaşlarımızın dükkanını iş yerini camını kırıyor çerçevesini indiriyor, okullarımıza zarar veriyorlar, kameralara, sokak lambalarına zarar veriyor, biz de gereğini yapacağız. Aile bu çocuğuna sahip çıkamıyorsa, devlet olarak biz sahip çıkmak zorundayız. Bunu herkesin bilmesini istiyorum.''

Taş atan çocuğa devlet el koyacak Yorumları