Oran: AKP alkol vergisiyle bütçe kurtarıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-28-2010 (18:34)   Son Mesaj: 10-28-2010 (18:34)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

10-28-2010

Oran: AKP alkol vergisiyle bütçe kurtarıyor

Oran: AKP alkol vergisiyle bütçe kurtarıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ''AKP, ekonomiyi Çin'e teslim ederken, alkol vergisiyle de bütçe kurtarıyor'' görüşünü savundu.

Oran, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin, enflasyon oranı artmasın diye kurları düşük tuttuğunu, böylece Çin mallarının Türkiye'yi istila ettiğini savundu.
    Çin'den yapılan ithalatın eylül ayında yüzde 40 arttığını ve 1 milyar 614 bin dolar olduğunu belirten Oran, ABD Senatosunun Çin mallarına kota koyan yasalar çıkarırken, ''Türkiye'nin kapılarını ucuz Çin mallarına açtığını'' ifade etti.

Merkez Bankasının yayımladığı enflasyon raporunda, Çin mallarının Türkiye'ye girişinin enflasyon oranını olumlu etkilediği görüşüne yer verildiğini belirten Oran, açıklamasında şunları kaydetti:

''Hükümet, bu politikanın istihdam ve üretim üzerindeki olumsuz etkisini hiç umursamıyor. Düşük fiyatla ithal mallarının ülkeye girişi, KOBİ'lere kepenk indirtirken, tarım sektörünü de çökertiyor. Eylül ayında ihracat geçen yıla göre yüzde 5,5 artarken, ithalat yüzde 25,3 arttı ve 15 milyar 650 milyon dolar oldu. Hükümet seçime kadar enflasyonu suni olarak düşük düzeyde tuttuğu gibi seçim harcamaları için gerekli paranın bir kısmını ithalattan alınan vergilerle finanse ediyor.

Bu vergi hasılatı yetmeyecek olsa gerek, 28 Ekim itibarıyla alkollü içeceklerden aldığı maktu vergileri de artırdı. Hükümet, böylece Milli Görüş tabanına 'ben hala değişmedim' sinyali veriyor. AKP, ekonomiyi Çin'e teslim ederken, alkol vergisiyle de bütçe kurtarıyor''

Oran: AKP alkol vergisiyle bütçe kurtarıyor Yorumları