İstanbul-İzmir otoyolu için 5 yıl süre   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-28-2010 (15:23)   Son Mesaj: 10-28-2010 (15:23)    Cevap: 0    Gösterim: 803  

10-28-2010

İstanbul-İzmir otoyolu için 5 yıl süre

İstanbul-İzmir otoyolu için 5 yıl süre

Erdoğan 50 bin kişiyi istihdam edecek 11 milyar TL'ye mal olacak İstanbul-İzmir otoyolunun temelini attı. Konuşmasında Kılıçdaroğlu'na da gönderme de vardı. Proje için pazarlık yapan Erdoğan süreyi 2 yıl kısalttı

Yap-İşlet-Devret modeliyle İstanbul İzmir arasını 8-10 saatten 3,5-4 saat gibi kısa bir süreye düşüerecek otoyol temel atma töreninde konuşuyor.
    Başbakan'ın konuşma başlıkları şöyle:

Bu yolla birlikte İstanbul İzmir arası 150 km kısalacak. 8-10 saat süren İstanbul İzmir arası 3,5-4 saate inecek. Yol üzerindeki illerde ticaret canlanacak. Yolun kısaltılması ile 870 milyon tasarruf edilecek maliyet 11 milyar Türk Lirası... 7 yılda tamamlanacak projede 50 bin kişi istihdam edilecek. Ben evde hesabını yaptım. Bu projenin bu kadar uzun süreye yayılmasını güçlü firmalara yakıştıramadım...

Yol medeniyettir dedik bu yola çıkarken. İlk etata 15 km yol hedefi koyduk. Bu hedefe yakınız yaklaşık 2 bin km kaldı. Cumhuriyetin ilanında bugüne 79 yılda 6100 km yol var. Şu iktidarımız döneminde 7 bin km'yi aştık. Demiryolunda da Atatürk'e kadar atılan adımlar var sonra durakladı. Biz çok şükür buna da el attık. 8 yılda 13 bin km duble yol yaptık. Şimdi 19 bin km'ye çıkarttık. İlçe köy yayla ve mezralarımızı yollara kavuşturduk. KÖYDES de BELDES de bu nedenle yapıldı. Denizyolu, Karayolu'nda atılmayan adımları attık. Yarın da THY'nin uçak töreninde buluşacağız. Kendi uçaklarımızı 149'a çıkaracağız. Doğunun batıyla bağlantısını kara ve demiryolu ile sağlayacağız...

Bizim vizyonumuz bu yollarda bu köprülerle kendisini ispat ediyor. Eğer Ankara'nın sığ gündemi ve seviyesiz üslubuna takılsaydık bu eserleri kazandıramazdık. İktidar oldukları dönemlerde taş üstüne taş koyamayanlar ülkelerinde ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar... Bizim dilimizde marmaray hızlı tren Cumhuriyetin en hızlı ulaşım projeleri var. Ama aynı zamanda Ankara'nın dilinde nelerin olduğunu görüyorsunuz.

TC'nin Başbakan'a nezaketsiz dil kullanan siyasetçi tipi talihsizliktir.Yüz karasıdır. Bu fikir ve edep düzeyinin nerelerde olduğunu gösteriyor. Sadece Türk siyaseti adına değil bu şahısların mensup olduğu hareketler alıcı bulmuyor. Kimsenin politikanın seviyesini bu kadar pespaye seviye indirmeye hakkı olamaz. Biz bunlara eyvallah etmeyiz ama aldığımız terbiye bunlara cevap vermeye müsade etmez.

Bakın Dünyanın en büyük ikinci köprüsünün temelini atıyoruz. Biz hizmet etmenin sorumluluğu içerisindeyiz onlar Deli Dumrul rolünde. Milletimiz bu seviyesizliğin cevabını verecektir. Cumhuriyetimiz adına böyle bir projeye imza atıyor olmanın mutluluğu içerisinde OTOYOL A.Ş.'nin ortakları firmalara böyle bir projede yer aldıkları için teşekkür ediyorum. Bu projede çalışan işçisinden teknik ekibine kadar herkesi kutluyorum.

Allah'ımdan temennim şudur yatırım esnasında kimsenin burnu kanamasın. Bu projeyi ülkemize kazandıralım... Yolun ülkeme hayırlar getirmesini Cenabı Allah'tan diliyorum. Milletime de selamlarımı saygılarımı gönderiyorum...

YOL PAZARLIĞI

Bursa'ya kadar olan bağlantıyı 3,5 yıl İzmir'i 3 yılda yapılacağı sözünü veren firmaların teklifini uzun bulan Erdoğan, firmalara 5 yıl süre önerdi. Güzergahı 5'e böleceğini söyleyen Erdoğan köprü için de pazarlık yaptı. Koprünün süresini uzun bulan Erdoğan 'istiyorsanız ben gidip Çinlilerle konuşuyum' dedi. 5,5 diyen 5 de der diyen Başbakan işadamlarını ikna etti 5 yılda tamamlanma sözü aldı.

ayrıntılar gelecek

İstanbul-İzmir otoyolu için 5 yıl süre Yorumları