Son yılların en büyük rüşvet soruşturmasında tutuklanan eski Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Başkanı M.O.'yu konuşmalarının yaktığı ortaya çıktı. Eski Yargıtay üyesinin para pazarlığı polisin teknik takibine takıldı.
ALPER SANCAR'ın haberi
Rüşvetten tutuklanan Yargıtay'da rüşvet iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanan 9 kişi arasında yer alan 12. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı M.O.'nun telefon konuşmalarının dinlemeye takıldığı öğrenildi. M.O.'nun bazı avukatlar ve firma yetkilileri ile telefonda yaptığı para konuşmaları, banka hesap dökümleri ile örtüştü. Kayıtlarda M.O.'nun sadece Yargıtay'daki değil, Danıştay'daki davalara ilişkin görüşmeleri bulunuyor.
'İş pişsin'
Tutuklanan yüksek yargıç M.O. ile gözaltındaki İstanbul Barosu avukatlarından K.Y. arasındaki bir görüşme de kayda girdi. M.O.'yu sıkıntıya sokan görüşmenin ise şöyle gerçekleştiği belirtildi. M.O. 'Benim de yapacağım şimdi o arkadaşla görüşüp dosyanın tektik hakimine intikalini sağlamak. Arkadaşlarımın haberi var. Dosya gelince onlarla irtibata geçeceğim. Tetkik hakimi ile görüştüm 'efendim dosya gelince ben gereğini yaparım' dedi K.Y 'Tamam efendim' M.O. 'Bir şeyler yapılır. İş biraz pişsin'
'Ağırlık koydum'
M.O.'nun 2009'da avukat S.K. ile yaptığı bir görüşmede Danıştay'da görülen bir temyiz davasına da etki ettiği şüphelerini güçlendirdi. Bu görüşmeden sonrada Savcılık, M.O.'nun banka hesabını inceledi ve avukat S.K.'nin hesaba 10 bin TL yatırdığı belirlendi. İşte o konuşma: M.O. 'Tüm ağırlığımı koydum, tek kontenjanımı senin için kullandım. .............Başkanı benim arkadaşım.' ..... S.K. '10 bin lira gönderiyorum. .....'daki hesabınıza. 20 bin daha göndereceğim.F'
'Hesabınıza 5 bin lira yatırdım'
2009 yılında Yargıtay'da temyizi görülen bir davayla ilgili eski 12. Hukuk dairesi Başkanı M.O. ile avukat H.G. arasında olduğu iddia edilen şüpheli bazı konuşmalar kayda girdi. Görüşme sonrası polis, mahkeme kararı ile M.O.'nun bankadaki hesabını inceledi ve H.G.'nin yatırdığı 5 bin TL'nin hesaba geçtiği tespit edildi. O diyalogun şöyle olduğu iddia edildi: M.O. 'Arabaya atlayın gelin Yargıtay'a. Benim arabada oturur konuşuruz. Sizinle görüştükten sonra ben Başkan'la görüşeceğim' H.G 'Tamam efendim zaten 5 dakika mesafedeyim' M.O 'Ben sordum dosya bir tetkik hakimine verilmiş' H.G 'Efendim ben bu şeyi yatırdım. Yalnız bu sizin verdiğiniz dolar hesabıymış. Ben hesaba 5 bin TL yatırdım.' M.O 'Tamam sorun değil'
'Karar düzeltmeyi ret olarak çıkarttık'
Eski başkan M.O.'nun Yargıtay 14. Hukuk Dairesi'ne temyiz edilen bir "menfi tespit" davası sırasında firma yetkilisi M.Z.'den aldığı iddia edilen parada dinlemeye takıldı. Konuşmanın şöyle geçtiği öğrenildi: M.O. 'Senin bu dava az kalsın adli tatil sonuna kalıyordu. Sizin 100 bin dolar Ekim'e kadar kalacaktı. Erkene aldırdık. Karar düzeltmeyi ret olarak çıkarttık gözün aydın. Bütün itibarımı kullandım haberin olsun. Sen pazartesi gelirken bir şeyler getir.' M.Z. 'Tamam efendim çok teşekkür ederim" M.O. 'Sen takdir et, ama makul bir şey getir.'
SABAH