Erdoğan ilk kez temel atıyor! CANLI   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-28-2010 (14:22)   Son Mesaj: 10-28-2010 (14:22)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

10-28-2010

Erdoğan ilk kez temel atıyor! CANLI

Erdoğan ilk kez temel atıyor! CANLI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'u İzmir'e bağlayacak 50 bin kişinin istihdam edilmesini sağlayacak, 11 milyar TL'ye mal olacak İstanbul-İzmir otoyolunun temel atma töreninde konuşuyor. CANLI İZLE

Yap-İşlet-Devret modeliyle İstanbul İzmir arasını 8-10 saatten 3,5-4 saat gibi kısa bir süreye düşüerecek otoyol temel atma töreninde konuşuyor.
    Başbakan'ın konuşma başlıkları şöyle:

Bu yolla birlikte İstanbul İzmir arası 150 km kısalacak. 8-10 saat süren İstanbul İzmir arası 3,5-4 saate inecek. Yol üzerindeki illerde ticaret canlanacak. Yolun kısaltılması ile 870 milyon tasarruf edilecek maliyet 11 milyar Türk Lirası... 7 yılda tamamlanacak projede 50 bin kişi istihdam edilecek. Ben evde hesabını yaptım. Bu projenin bu kadar uzun süreye yayılmasını güçlü firmalara yakıştıramadım...

Yol medeniyettir dedik bu yola çıkarken. İlk etata 15 km yol hedefi koyduk. Bu hedefe yakınız yaklaşık 2 bin km kaldı. Cumhuriyetin ilanında bugüne 79 yılda 6100 km yol var. Şu iktidarımız döneminde 7 bin km'yi aştık. Demiryolunda da Atatürk'e kadar atılan adımlar var sonra durakladı. Biz çok şükür buna da el attık.

ayrıntılar gelecek

Erdoğan ilk kez temel atıyor! CANLI Yorumları