TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Ülke TV'de Aslında Ne Oldu programına telefonla bağlanarak TRT'ye yönelik Doğan medyasında çıkan haberlere tepki gösterirken TRT'nin yeni yüzünü anlattı.
Yahya Gür'ün haberi
Ülke TV'de Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci'nin birlikte sunduğu 'Aslında Ne Oldu' programında İbrahim Kahveci, Yunanistan'a yapılan bir deniz gezisi sırasında yaşananları gündeme getirdi.
Kahveci, Tufan Türenç'in eşinin de katıldığı gezide SU TV adına Cengiz Kaptanoğlu ile yapmak istediği bir ropörtajda TRT'nin kamerasını kullanmak istediğini TRT çalışanlarının da kurumun izni olmadan bunun yapılamayacağını belirtmeleri üzerine gemide bulunan denizcilik camiasının önde gelen isimlerine varana kadar çok yoğun bir baskıya maruz kaldıklarını dile getirdi.
Kahveci aradan uzun zaman geçtikten sonra Hürriyet'te Tufan Türenç'in kendi köşesinde yeniden olayı gündeme getirmesi ve TRT'yi suçlayan yazılar kaleme almasıyla olayın Hürriyet cephesinde unutulmadığının ortaya çıktığını dile getirdi.
Programa TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin telefonla bağlanarak, Şahin, kendilerine çok haksızlık yapıldığını, Gazeteciler Cemiyeti toplantısına bundan sonra daha sık katılacağını dile getirek " Ben gerektiğine onların yüzüne durumu söyleyeceğim. Yalçın Bayar'ın yazmasından hemen sonra Tufan Türenç'in benzer yazı yazması çok manidar. TRT çalışanları dik duruş sergilemişler, ben arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gemide böylesine baskı uygulanan arkadaşlar kendilerine yakışan tavır sergilemişler. Birileri hala Türkiye'yi 20 yıl önceki Türkiye sanıyorlar. Türkiye artık eski Türkiye değil, bunu anlamaları lazım aksi takdirde kendileri için gelecek onlar için zor.
Birileri kendilerince yafta vurmaya çalışıyorlar. TRT'nin çıkışından rahatsızlık duyuyorlar. Bu ülkenin insanı bunları yutmayacak. Ben bunu bozmak istersem alasını yaparım. Ama ben kurumu en iyi şekilde yürütmekle görevliyim. Ben TRT'de görev yapanlara çok mütevazi ücret veriyoruz. TRT geçmişte Maliye Bakanları ve devlet kapısında para talep ederken bugün hiç paramız olmasa 1 yıl yetecek kaynağımız var. biz kara delikleri tıkadık, hırsızlıklara prim vermedik. Bizim hakkımızda hiçbir şekilde kayırma yapmadık.
Geçmişte 5 kanal var iken bugün 13 kanal hizmette ve TRT kendine yeter hale geldi. TRT 2 kanalı 2 yıl önce 20 milyon lira ile kapatırken bu yıl 15 milyon lira ile bitireceğiz. Bir yığın gazetecileri danışman yaparsanız elbette para yetmez hakkınızda bir yığın haber çıkar. Kanal koordinatörlükleri kurduk. Kanallar kendilerini yönetmek durumunda kaldı. Program koordinatörlüğü kurduk. TRT eskiden özel kanallar ile yarışırken TRT şimdi kendi içinde yarışır hale geldi. TRT'de herşey şeffaf hale getirdik. TRT tam bir titanik haline gelmiş. Yeni yeni olaylara parmak basıyoruz. Ben TRT olarak özel sektör mantığını kabul ediyorum. İzmir'de 200-300 eleman hiçbir program yapmadan duruyorlardı. Bugün ise onlara bir kanal devrettim ve o elamanlar bugün çok ciddi kanal yapmaya başladılar. Geri dönüşüm sağlamaya başladılar.
Tüm bunlara rağmen eğer söz söylemeye çalışırlarsa tepkimiz daha da sertleşecek. İçimizdeki yanlışları söylemeleri bizim için büyük bir veridir. Bunun takipçisi oluruz. Senelerdir TRT'deki olaylar hep halı altına süpürülmüş konulardır.
İbrahim Şahin, para olmadan birşey yapma imkanı yoktur. Biz insanların elektrik ücretlerinden pay alıyoruz. Biz sıfır maliyetle 60 milyon lira gelir getirecek uygulamaya başladık diye bizi eleştirdiler. TRT 6 bölgede çok önemli rol üstlendi. TRT Arap yayınından çok önemli dönüşler var. Bunun dışında başka dillere yönelik çalışmalar başladık. Bunun dışında Türkiye'yi dünyada önemli bir noktada tanıtmaya başladık. Türkiye'de tanınmasa bile TRT dünya üzerinde Türkiye'nin sesi olmaya başladı." dedi.