Cindoruk: Gül, AK Partinin eş başkanı gibi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-26-2010 (17:36)   Son Mesaj: 10-26-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

10-26-2010

Cindoruk: Gül, AK Partinin eş başkanı gibi

Cindoruk: Gül, AK Partinin eş başkanı gibi

DP genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, tarafsız bir cumhurbaşkanı olmadığını ileri sürerek ''Sayın Gül, önemli ölçüde taraf, her tayinde, her kararda AK Parti çıkarlarını düşünüyor''dedi.

Cindoruk, partisinin Genel İdare Kurulu toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
    Anayasa değişikliğine ''hayır'' demelerinde ne kadar haklı olduklarının ortaya çıktığını, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) çoğunlukla bürokratların eline geçtiğini savundu.

Cindoruk, şunları söyledi:

''Sayın Abdullah Gül, çok önemli ölçüde taraf. Her tayininde her kararında AK Parti çıkarlarını düşünüyor, AK Parti'nin eş başkanı gibi... AK Parti bazı tayinleri kendi yapıyor, bazı tayinleri veya bazı tayinlere benzer karışık işlerini sayın Gül'e yaptırıyor. Ben Gül'e bir haksızlık etmek istemiyorum ama Kayseri eşrafından 2 kişiyi daha koydu. Türkiye'de fevkalade önemli olan Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu üyesi olmanın koşulları var. Buna hemşehrilik gayretlerini katamazsınız, çok objektif olacaksınız. Üstelik tayin ettikleriniz de iktidar partisine yakın kişiler ise ortada gerçekten çok önemli ölçüde Abdullah Gül için isabetsiz kararlar veren bir cumhurbaşkanı izlenimi var.

HSYK başkanvekilliğine Adalet Akademisi'nden birisini tayin ettiler. Ben bu akademiyi biliyorum da bilmiyorum. Türkiye Adalet Akademisi varsa o zaman Mehmet Haberal, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay niye bir hapishanede, bir toplama kampındalar? Türkiye'de bu akademi varsa bu işleri düzeltme bu haksızlıkları durdurma gücü olmalıydı ama gözüküyor ki bu akademinin adı var etkisi yok.''

-BASKICI BAŞBAKAN-

''HSYK, hükümete, Başbakana bağlı bir Bakanlık haline gelmiştir'' diyen Cindoruk, ''Buradan çıkacak sonuçları şimdiden söyleyebiliriz. Çok kapsamlı hakim ve savcı tayini yapacaklar. O tayinler sonucunda da kendileri için çok önemli olan ağır ceza mahkemelerine, savcılıklara yetenekli değil ama kendileri için yeterli adaylar seçtireceklerdir''iddiasında bulundu.

Cindoruk, cumhurbaşkanın görev süresinin ne olduğunun bel olmamasını ''garabet bir durum'' olarak nitelendirerek, ''Cumhurbaşkanı süre kıskacında'' dedi.

Başbakan'ın bir fıkra yazarını işinden attırdığını öne süren Cindoruk, arkasından Başbakan'ın 'Türkiye'de basın özgürlüğü vardır' dediğini, ancak bu sözünün hiçbir anlamı ve gerekçesi olamayacağını söyledi. Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığını savunan Cindoruk, ''Türkiye'de baskı rejimi var. Bu baskı rejiminin başında da ''Baskıcı Başbakan'' var''dedi.

Cindoruk, ''Türkiye Partisi ve Saadet Partisi ile seçime birlikte girip girmeyeceklerinin'' sorulması üzerine, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek bu konuları konuşmak için ''erken'' olduğunu belirtti.

GİK toplantı öncesinde vefat eden İsmail Hakkı Yılmaz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, Yılmaz'ın yerine Harun Kara getirildi.

Cindoruk: Gül, AK Partinin eş başkanı gibi Yorumları