Hangi mobil işletim sistemini tercih etmeli?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-26-2010 (14:41)   Son Mesaj: 10-26-2010 (14:41)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

10-26-2010

Hangi mobil işletim sistemini tercih etmeli?

iOS 4 mü? Yoksa Android 2.2 Froyo mu? Mobil işletim sistemleri dünyasının iki ağır topunu kıyasladık. İşte en yeni sürümleri ile Android ve iOS...

obil dünyaya yön veren iki önemli isim Android ve iPhone. İki ayrı temelden başlayarak gelişim gösteren işletim sistemlerinin güçlü oldukları asıl konu, üçüncü şahıs yazılım desteği. Her iki isim de bu konuda bir hayli güçlü iki koza sahip.
    Her iki işletim sisteminin tam manasıyla stabil hale mevcut sürüm ile ulaşmış olduğu yaygın bir kanı. Artık iOS ve Android geliştiricileri, inovatif özellikleri sisteme kazandırabilmek adına çalışmalarını sürdürüyor daha çok.

Android ve iOS'i ortak paydada buluşturan en önemli konu ise şüphesiz taşıdıkları markanın konumu. Gerek Apple gerekse Google, mobil dünyaya iOS ve Android ile merhaba demiş iki marka. Ancak an itibariyle mobil dünyaya yön veriyor oluşları birçok konuyu açıklayan ilginç bir ayrıntı. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, bu iki mobil işletim sistemini artı ve eksileriyle detaylı şekilde inceledi.

Mobil İşletim Sistemleri Arasındaki Farkları Görmek İçin Tıklayınız

Multitouch ve Multitasking

Her iki sistemin de artık oturmuş bir çoklu dokunmatik ekran (multitouch) desteği mevcut. Apple'ın patentli çoklu dokunmatik ekran desteğini artık çok uçlarda cihazlarına yerleştirmiş olduğu açık. Ve bu konudaki başarısı tartışılmaz. Aynı şekilde Android de öyle. Google geliştiricileri sisteme harika bir multitouch arayüzü entegre etmeyi başarmış.

iOS 4 ile birlikte gelen çoklu işlem yapabilme desteği,
    alıştığımız mobil standartlarından biraz daha farklı bir boyutta.

Modern mobil cihazların göz ardı edilemez ayrıntısı çoklu işlem yapabilme kapasiteleri. iOS 4 bu konuda biraz kısıtlı. Bazı uygulamaların arkaplanda çalışmasına izin verilmiyor ne yazık ki. Android ise bu açıdan olabildiğince özgür. Tüm uygulamaların arkaplana atılabilmesi ve istendiği zaman açmaya gerek kalmadan özgürce sonlandırılabilmesi mümkün.

Kişisel kanılar farklı olabilir ancak iOS 4 ve Froyo çoklu dokunmatik ekran desteği konusunda berabere kalırken Android, çoklu işlem yapabilme yeteneği ile öne çıkıyor.

:: Siz olsanız hangisi işletim sistemini hangi özelliği nedeniyle seçerdiniz?

SDN - ShiftDelete.Net

Hangi mobil işletim sistemini tercih etmeli? Yorumları