Muğla'nın Ortaca ilçesinde ailesi tarafından hastane bahçesine terk edilen ve hastane personeli tarafından ihtiyaçları karşılanan vatandaş, Muğla Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Muğla Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Fahri Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 43 yaşındaki Salih Ayhan adlı hastanın Ortaca Devlet Hastanesi'nden Muğla'ya sevk edildiğini belirterek, ''Hastanın bir ayağı daha önce kesilmiş. Bize Ortaca Devlet Hastanesi'nden ambulansla ayağında ve vücudunda meydana gelen şişlikler nedeniyle getirildi. Hastanın bir ayağı daha önce kangrene bağlı olarak kesilmiş. Hasta bize bir de karaciğer sirozu şüphesiyle gönderilmiş'' dedi.
Muğla Devlet Hastanesi'nde hastanın bakımı için gereken tüm çalışmaların yapıldığına işaret eden Tuna, ''Vücutta şişlik olduğu zaman ya bir böbrek hastalığı ya bir kalp yetersizliği veya aşırı beslenme bozukluğuna bağlı vücuttaki bazı değerler azalmıştır. Doktorlarımız bütün bu ihtimalleri düşünerek hasta üzerinde titizlikle inceleme yapıyorlar. Hasta az ihtimalde olsa açlık nedeniyle de bu duruma gelmiş olabilir. Hastaya devlet şefkatiyle sahip çıkıyoruz'' diye konuştu.
1997 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu sağ ayağında hasar oluştuğunu ifade eden 43 yaşındaki Salih Ayhan ise şunları söyledi:
''Maddi durumum iyi olmadığı için sağ ayağım enfeksiyon kaptı. Daha sonra ameliyat sırası bulamadığım için sağ ayağımda dizden yukarısı kesildi. Ben Ortaca'da yalnız yaşıyorum ve bakacak kimsem yok. Ayağım kesildikten sonra kardeşlerim de beni reddetti, hastane bahçesine terk ettiler. Ortaca Devlet Hastanesi'nde personel bana bakarak ihtiyaçlarımı karşıladı. Daha sonra beni kontrolden geçirerek Muğla'ya sevk ettiler.''
Kendisine bakacak kimsesi olmadığını belirten Salih Ayhan, yetkililerden kendisini bir bakım evine göndermelerini istedi.