Osman Öcalan'dan dönecek!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-25-2010 (13:56)   Son Mesaj: 10-25-2010 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

10-25-2010

Osman Öcalan'dan dönecek!

Osman Öcalan'dan dönecek!

Abdullah Öcalan’ın kardeşi ve PKK’nın eski iki numarası Osman Öcalan, 2011’deki genel seçimlerin ardından uygun siyasi ortamın oluşması halinde Türkiye’ye döneceğini açıkladı.

Taraf"ın haberine göre Öcalan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ya da herhangi bir MİT yetkilisinin kendisi ile direkt görüşmediğini belirtti. Öcalan, "Ama zaman zaman basın mensupları ya da buradaki bazı isimleri devreye sokarak görüşmeye çalıştılar. Onları da ben kabul etmedim" dedi. Öcalan şöyle konuştu:
    "Şu an yaşanan süreç ilginç. İki taraf ta birbirinin iradesini kırmaya yönelik olarak davranıyor. Ama ben bunu çözüm öncesi sancılar olarak görüyorum. Bu sancıların dinmesi ve Türkiye"ye dönmem için gerekli siyasi koşulların tam oluşmasında en önemli etken 2011 seçimi olacak gibi görünüyor. Bu seçimde AKP"nin tek başına iktidar olması benim için, sorunun çözümü için çok önemli. AKP"nin tek başına iktidarı ve Kürt siyasetinin de daha güçlenmesi halinde seçimlerin ardından Türkiye"ye döneceğim."

Osman Öcalan'dan dönecek! Yorumları