Irak Savaşı'na dair 400 bin belge açıklayarak ABD'ye kafa tutan internet sitesi WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, CNN International'da özel hayatıyla ilgili sorulara sinirlenerek yayını terk etti.
Afganistan savaşıyla ilgili gizli belgelerin ardından önceki gün de Irak Savaşı'na dair 400 bin belge açıklayarak ABD'ye kafa tutan internet sitesi WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange, CNN International'da özel hayatıyla ilgili sorulara sinirlenerek yayını terk etti.
CNN'de Atika Shubert'in belgelerle ilgili sorularını yanıtlayan 'Bay Sızıntı' lakaplı Assange, hakkında İsveç'te açılmış tecavüz davalarıyla ilgili sorusunun ardından öfkeye kapıldı. Geçtiğimiz ay hakkındaki davalar geri çekilen ve tüm iddiaların ardından kirli bir kampaya bulunduğunu belirten WikiLeaks kurucusu, Shubert'in ısrarlı sorusuna, 'Bu ciddi röportaja benim özel hayatıma dair soruları katarsanız gidiyorum' yanıtını verdi.
Shubert sorusunda ısrar edince Assange bunun çok iğrenç olduğunu belirterek, '104 bin kişinin ölümüyle ilgili bilgileri açıklarken bana yönelik bir saldırıyı buna katmanız nedeniyle burayı terk ediyorum ' diyerek yaka mikrofonunu çıkarttı ve stüdyoyu terk etti.
AKŞAM