Hizbullah başörtüsü direnişine geçiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-24-2010 (17:58)   Son Mesaj: 10-24-2010 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 509  

10-24-2010

Hizbullah başörtüsü direnişine geçiyor

Hizbullah başörtüsü direnişine geçiyor

Hizbullah'ın STK'sı Mustazaf Der’in başörtüsü sorununun çözüm yoluna girdiği günlerde ilkokullarda başlattığı ‘okula başörtülü gitme’ eylemini başka bir dernek mitinglere taşımaya hazırlanıyor

Başörtüsü sorununun çözüm aşamasına girmesinden sonrailköğretim okullarında eş zamanlı olarak başlayan eylemler, şimdi de mitinglere taşınıyor. Eylemleri örgütlediği belirtilen Mustazaf Der"in Diyarbakır merkezli olmak üzere "Türban Allah"ın Emridir" mitingleri düzenleme kararı aldığı öğrenildi.
    DİYARBAKIR"DA YÜZ BİN KİŞİLİK MİTİNG

Güneydoğu halkının hassas olduğu dini konuları seçerek toplu program ve mitingler düzenleyen örgüte ait dernekler, geçtiğimiz yıllarda Hz. Muhammet mitingi düzenlemiş ve onbinlerce kişinin katılımıyla Diyarbakır"da gövde gösterisi yapmıştı.

BÜTÜN EYLEMLER TEK MERKEZDEN PLANLI

Diyarbakır merkezli İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği tarafından 13 Ekim günü yapılan yazı açıklamada, öğrenci velilerine okul yönetimlerine karşı kışkırtıcı bir tavır takınılması, okul yetkililerini müdahale ederek eğitim zorunluluğuna muhalefetten suç işlemeye mecbur bırakmaları tavsiyelerinde bulunuldu.

Star

Hizbullah başörtüsü direnişine geçiyor Yorumları