'Organ naklini rüyasında görmüş'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-24-2010 (16:06)   Son Mesaj: 10-24-2010 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    10-24-2010

    'Organ naklini rüyasında görmüş'

    'Organ naklini rüyasında görmüş'


    Gaziantep'te parkta salıncaktan düşerek ağır yaralanan ve beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından organları 3 kişiye yaşam umudu olan 12 yaşındaki Mehmet Ali Dilsiz, toprağa verildi.

    Mehmet Ali Dilsiz'in cenazesi, 25 Aralık Devlet Hastanesi alınarak Yeşilkent Mezarlığı'na, ardından merkez Şahinbey ilçesine bağlı Büyükşahinbey beldesine götürüldü.
    Büyükşahinbey Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Ali Dilsiz'in cenazesi belde mezarlığında defnedildi.

    Cenaze törenine, ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Acılı baba Ömer Dilsiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun organ nakline ilişkin bir rüya gördüğünü belirtti.

    ''Benim çocuğum rüyasında görmüş, sabah bana 'baba bu organ nakli nasıl bir şey'' dedi. Ben de oğlum, 'insanların organlarının başka kişilere takılması' dedim. Acımı içime gömerek buna karar verdim'' diyen Dilsiz, her vatandaşın bunu yapması gerektiğini ifade etti, herkese örnek olmak istediklerini vurguladı.

    Amca Mehmet Dilsiz ise Mehmet Ali'nin rüyasında gördüğü için organ bağışında bulunmaya karar verdiklerini belirterek, ''İyi örnek olduğumuza inanıyoruz. Herkesi organ bağışına davet ediyoruz'' diye konuştu.

    Bu arada Mehmet Ali Dilsiz'in bağışlanan bir böbreği ve karaciğerinin Doç. Dr. Ünal Aydın başkanlığındaki Gaziantep Üniversitesi Organ Nakli Ekibi tarafından iki hastaya nakledildiği bildirildi.

    Gaziantep'te, 20 gün önce parkta oynarken salıncaktan düşen ve ağır yaralanan Mehmet Ali Dilsiz, Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış ve yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.

    Ancak bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Ali Dilsiz'in organları, ailesi tarafından bağışlanmıştı.




    'Organ naklini rüyasında görmüş' Yorumları