Pamukoğlu'dan CHP'ye: Her işi karıştırıyorsunuz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-24-2010 (15:36)   Son Mesaj: 10-24-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

10-24-2010

Pamukoğlu'dan CHP'ye: Her işi karıştırıyorsunuz

Pamukoğlu'dan CHP'ye: Her işi karıştırıyorsunuz

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ''CHP'nin başörtüsü konusunu karmakarışık hale getirdiğini'' söyledi.

Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Pamukoğlu, İzmir, Manisa ve Denizli bölgelerinde yaptıkları seçim çalışmalarını anlattı.
    Pamukoğlu, başörtüsünün, zaman zaman Türkiye'de ters bir algı yarattığını ileri sürerek, ''Öyle bir başı bağlama stil ve tarzı var ki sanki rejime karşı bir hareketmiş, siyasi simgeymiş algısı var halkta. En azından halkın yarısı böyle düşünüyor. Bizim parti olarak insanların kılığıyla kıyafetiyle, başının, vücudunun giysileriyle uğraştığımız yok. Keşke türban siyasi bir simge olarak anlaşılmasaydı. Keşke siyaseten istismar edilmeseydi, rant meselesi olmasaydı'' diye konuştu.

Halk oylaması çalışmalarında CHP'nin de başörtüsü konusuna girdiğine değinen Pamukoğlu, ''Bunun içine referandum oylamasıyla CHP de daldı. O alıyor biraz da ben alayım veya onun elinden ben alayım istedi ve işi karmakarışık hale getirdiler. Her zaman olduğu gibi CHP denilen partinin bir gün dediğini ertesi gün tutmuyor. Başındaki bir şey diyor, ortadaki bir şey diyor, arkasındaki bir şey diyor. Her konuda karmakarışık hale gelen anamuhalefet partisi bu işi de karmakarışık hale getirdi'' görüşünü dile getirdi.

Pamukoğlu'dan CHP'ye: Her işi karıştırıyorsunuz Yorumları