Nur Serter'den başörtüsüne ilginç benzetme   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-24-2010 (01:56)   Son Mesaj: 10-24-2010 (01:56)    Cevap: 0    Gösterim: 837  

10-24-2010

Nur Serter'den başörtüsüne ilginç benzetme

Nur Serter'den başörtüsüne ilginç benzetme

Ulusal Stratej Merkezi'nin (USMER) düzenlediği "başörtüsü ve laiklik" konularının tartışıldığı panele katılan CHP Milletvekili Nur Serter, türban olayının tsunamiye dönüştüğünü söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, başörtüsü sorununu tsunamiye benzetti. Serter, eşi Hilmi Serter'in ticari faaliyetlerinden dolayı borçlandığı parayı ödemek için ev eşyasını satacağı haberlerinin de yalan olduğunu söyledi.
    Serter, "Yeni türban dalgasıyla karşı karşıyayız. Bu dalga diğerlerine benzemiyor, bu tsunamiye dönüşüyor. Bundan öncekiler üniversite öğrencilerinin üniversitelere türbanlı girmesiyle sınırlıyken -talepler en azından bununla sınırlı iken- bu kez çok kısa bir sürede ilköğretimden siyasete, devlet dairelerine kadar uzanan bir talepler zinciriyle karşı karşıya bırakıldık." dedi.

28 Şubat döneminde İstanbul Üniversitesi'nde başörtülü öğrencilerin başlarını açmalarını sağlamak için kurulan 'ikna odaları'nın mucidi olarak bilinen Nur Serter, ikna odalarını da şöyle anlattı:

"O yıl İstanbul Üniversitesi'ne 10 bin yeni kayıt içerisinde 198 öğrenci bize geldi. Bunların bir kısmı örtüsünü bir kısmı da pardösüsünü çıkardı. Önemli bir kısmı özel hayatında da farklı giyinmeye başladı. Hatta 3 tanesi konuşmamız için babasını getirdi. Onlarla görüşüldükten sonra onlar da başlarını açtı. 198 öğrenciden sadece 1 tanesi kapalı kaldı. O da çok militanca davranıyordu."

Serter, eşinin borçları için ev eşyasını satacağı haberlerinin de gerçeği yansıtmadığını söyledi.

BATUM: EŞLİ RESEPSİYON CUMHURBAŞKANININ OYUNU

Panelin bir diğer konuşmacısı Prof. Dr. Süheyl Batum da, 29 Ekim'deki resepsiyonun eşli olarak yapılmasının "Cumhurbaşkanı'nın bir oyunu" olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı'nın başörtüsünü meşrulaştırmak için resepsiyonları 2'den 1'e indirdiğini belirten Batum, "Türkiye'de Cumhurbaşkanı, cumhurun başkanıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Başkanı, oturup masuzdan iki tane yapılan resepsiyonu sırf türbanı meşrulaştırmak amacıyla 'bire indirdim' diyecek. Biz de 29 Ekim'in cumhurun başkanı olmayan AK Parti'nin başkanı tarafından, seçilmiş ve tamamıyla AK Parti çerçevesinde faaliyet gösteren bir kişinin bu oyununa itibar edeceğiz. Ben milletvekili olsam kesinlikle resepsiyona katılmam. CHP de katılır mı katılmaz mı bilmiyorum. Hepimizin özgürlüğü var. Ben olsam kesinlikle katılmam. CHP'nin bütün ideolojisine katılırım; ama böyle bir şeyde ben olsam bu Cumhurbaşkanı'nı bu yaptığı oyunu kabul etmem, bu oyunlara gelmem." şeklinde konuştu.

Programın diğer iki panelisti Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'di. Panele çok sayıda CHP seçmeni katıldı.

Nur Serter'den başörtüsüne ilginç benzetme Yorumları