Mahkumlara yemek yapma eğitimi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-23-2010 (19:56)   Son Mesaj: 10-23-2010 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 495  

10-23-2010

Mahkumlara yemek yapma eğitimi

Mahkumlara yemek yapma eğitimi

Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler için, temel mutfak hizmetleri ve aşçılık alanında eğiterek, tahliye sonrası meslek edinmelerini hedefleyen "E Tipi Mutfark" projesi hayata geçirildi.

Endüstriyel mutfak firması İnoksan, "E Tipi Mutfark" projesiyle Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülere eğitim veriyor. Akademi İnoksan ile Bursa Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin işbirliğinde gerçekleşen projeye, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Johnson Diversey de destek veriyor.
    Günde 4-;5 bin kişiye yemek çıkaran Bursa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yemekhanesinde gerçekleşen eğitime katılan hükümlüler, kalite ve gıda güvenliği bilinci konusunda uzmanlar tarafından eğitiliyor. Projede hedef hükümlülerin tahliye sonrası topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri için hazırlamak olurken eğitimi başarıyla tamamlayanlara ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da verilecek.

"AMACIMIZ AKADEMİ İNOKSAN'LA HER YERE EĞİTİM GÖTÜRMEK"

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, 30 yıldır endüstriyel mutfak kurduklarını belirterek, "Akademi İnoksan'la amacımız mutfağın olduğu her yere eğitimi götürmek. Hazırlanan eğitimle hükümlü ve tutukluların tahliye sonrasında topluma kazandırılmalarını, donanım ve kabiliyetlerinin geliştirilmesini hedefliyoruz dedi. Böyle bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Varlık, mutfak alanı hijyen ve ustalık isteyen bir iş, bu eğitim önemli faydalar sağlayacaktır." dedi.

Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş ise oda olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerini desteklediklerini dile geldi.

Mahkumlara yemek yapma eğitimi Yorumları